2020-10-04
估唔到第一次寫食評,就要俾負評呢間餐廳。😓星期日下午,我哋一行3人大概四點到,當時餐廳唔係好多人。樓面有2位男職員,一個負責接待收銀上菜,另一個負責酒吧同上菜,人手明顯唔夠。我哋被安排坐一張4人枱,但枱上只有2份餐具同水杯,眼見職員咁忙,我哋已經自己走去拎多隻水杯。 Scan 咗門口個QR code ,決定好食乜就諗住落單,但我哋完全唔知點落單,因為我哋坐咗10分鐘都冇人俾張QR code 落單紙我哋,其間啲職員只係好忙咁行嚟行去,直至我哋捕捉到佢企喺收銀處果刻先問到佢拎張落單紙🤷🏻♀️我哋點咗- 2份avocado chicken burger- 1份egg benedict- 1 杯flat white隔咗幾分鐘,1份avocado chicken burger 同1份egg benedict 到咗。諗住等多陣會上埋其他菜,點知過咗10+分鐘都未有,眼見遲過我哋入坐嘅客人都已經上哂菜,就諗住舉手搵人跟跟,點知被無視😡唯有襯個職員經過問吓係唔係漏單,得到嘅回覆係「等等」,佢冇幫我check,亦冇問番我有乜需要,完全係唔想理!最後,我終於等到另一位女職員出現喺收銀處,拿拿聲走問佢,佢先
我哋點咗
- 2份avocado chicken burger
- 1份egg benedict
- 1 杯flat white
最後,我終於等到另一位女職員出現喺收銀處,拿拿聲走問佢,佢先開始幫我跟番杯flat white同漏咗果份burger,當時已經係4:35pm⋯⋯等咗10分鐘,即係4:45pm,杯flat white同burger終於到😑
食物方面,個burger好大份,連埋薯條,份量十足,但個burger 嘅味道並冇佢嘅份量咁有驚喜,用嘅係雞肉堡而非雞排,比較dry,整體質素尚可。
總結,我由入位開始等咗45分鐘先食到嘢,冇聽過一句唔好意思,冇一個職員關心過我嘅需要,明明見到我舉手都扮見唔到,我明白人手可能唔夠,但果種愛理不理嘅態度俾人感覺好差!