2023-08-22
喺附近食完dinner搵下場三個女仔都諗起呢間「有開心果味甜品」食嘅鋪頭( ´▽`)排咗一陣入去坐低見啲畫好靚應該係seasonal定期會畫嘅🎨✍🏻呢度有最低消費一人要叫一個甜品✧ 海鹽焦糖爆谷法式燉蛋配乳酪雪糕($56)第一個上嘅甜品 注定係要被偷食啦hahaha好彩個creme brulee有蓋仔遮返住我嘅罪行(=゚ω゚)ノ題外話個煲好似le crueset但又好mini好得意~Creme brulee雖然偏細但我哋3款share食所以撈返混ok啦反正佢係3款入面最平keke✧ 蜂蜜烤洛磯山棉花糖窩夫($76)最標準嘅形容詞但亦都最準確for窩夫🧇—外脆內軟On top有燒到微焦嘅棉花糖(但老實說食嗰陣好易detach變咗棉花糖🍬同個waffle分開食另外再配上蜜糖🍯本豬雖然鐘意食甜品但覺得蜜糖同棉花糖兩種甜味唔係太夾所以亦都唔認同佢係三個入面最貴以下落嚟呢款就唔同喇✧ 開心果心配乳酪雪糕($65)Best choice of the day(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)朱古力心太軟就食得多,開心果心太軟你又試過未?🧁蛋糕同流心都係開心果味🌰🌟切開佢嗰下真係好開心好有滿足感💓仲有 開 心 果 碎🥹
三個女仔都諗起呢間「有開心果味甜品」食嘅鋪頭( ´▽`)
排咗一陣入去坐低見啲畫好靚
應該係seasonal定期會畫嘅🎨✍🏻
呢度有最低消費一人要叫一個甜品
✧ 海鹽焦糖爆谷法式燉蛋配乳酪雪糕($56)
第一個上嘅甜品 注定係要被偷食啦hahaha
題外話個煲好似le crueset但又好mini好得意~
反正佢係3款入面最平keke
✧ 蜂蜜烤洛磯山棉花糖窩夫($76)
最標準嘅形容詞但亦都最準確for窩夫🧇—外脆內軟
變咗棉花糖🍬同個waffle分開食
另外再配上蜜糖🍯
本豬雖然鐘意食甜品但覺得蜜糖同棉花糖兩種甜味唔係太夾
所以亦都唔認同佢係三個入面最貴
以下落嚟呢款就唔同喇
✧ 開心果心配乳酪雪糕($65)
朱古力心太軟就食得多,開心果心太軟你又試過未?🧁
蛋糕同流心都係開心果味🌰🌟
切開佢嗰下真係好開心好有滿足感💓
仲有 開 心 果 碎🥹
然後再撈埋少少酸嘅乳酪雪糕
真係超正飯後食都一定有胃口!
食到嚟呢度真係好飽🤣
見到有其他特別嘢例如紫薯/阿華田都要留返下次luuuu