2022-09-23
我既第一次omakase要多謝好友請我黎賞鮮!生日食到咁高質既料理真係一種享受!而店內充滿日本特式簡約設計風格,感覺好似返左鄉下呀!前菜珍珠河豚天婦蘿、炸白蝦、順菜馬糞海膽及較濃味嘅慢煮醬油黑門貝!刺身四點食食下又點止四點咁簡單以酸汁吊味水母刺身、青檸汁活北寄貝、松葉蟹果凍配北海道馬糞海膽及原隻爽口鮮甜赤貝!真鯛薄切卷、牡丹蝦、北海道生蠔及超甜蕃茄水果!當中海膽帆立貝認真出色!一品料理時令子持香魚魚春飽滿結實,肉質偏軟身魚味鮮甜!由於係整條無切割連魚潤都可以品嘗到!醬汁以新鮮魚頭魚骨加豉油熬製出來帶甜味!壽司六貫以自家調味既赤醋飯先來帶微咸青海苔伊助目銀鱈魚名太子、醬油漬鏗魚昆布米漿磯之雪海膽杯特別深刻係肉質鮮甜無比配白松露黑鯥魚北海道野生右口魚肉加上炙燒右口魚魚邊帶來雙重口感享受!湯品麵豉湯當中既大蝦非常新鮮彈牙!甜品靜岡蜜瓜及特或分子料理朱古力蛋糕!整個 Omakase 「花 」廚師精心挑選日本時令食材,每道菜式都以食用花伴碟感覺好IGable !整晚師傅令我地味蕾享受咗一個滿足嘅晚上,可以邊食邊跟師傅交流原來咁正!有下次呀!
前菜
刺身四點食食下又點止四點咁簡單
一品料理
壽司六貫
以自家調味既赤醋飯
先來帶微咸青海苔伊助目
銀鱈魚名太子、醬油漬鏗魚
昆布米漿磯之雪海膽杯
特別深刻係肉質鮮甜無比配白松露黑鯥魚
湯品
麵豉湯當中既大蝦非常新鮮彈牙!
甜品
靜岡蜜瓜及特或分子料理朱古力蛋糕!