2023-05-20
繼續分享之前《Restaurant Week》既food review🤣 今次黎到一間Pirata集團旗下既日本秘魯Fusion菜餐廳,享有Restaurant week優惠,人均$198好抵食呀☺️‣ T-3 Salad幾款蔬菜都好新鮮,加埋沙律醬好好食😆
‣ Kimochi Chicken炸雞超好食!外皮好薄而且很酥脆,雞肉好嫩滑!黎食記得叫呢個!‣ Chicken Tacu Tacu呢份主菜既雞肉稍微煮得有d耐,冇前菜既雞肉咁嫩滑;雞肉底下就係炒飯,覺得炒得幾香,用了不少香料,味道挺豐富的😍‣ Taco Taco Pescado 鯛魚既魚皮煎得脆脆的,裡面既魚肉則正常發揮,只有單純魚肉味道,冇咩調味,感覺比較單調~‣ Dessert重點來了!甜品唔係單一款甜品哦,而係可以在甜品區任意選擇,無限量、隨便食!!當中包括多款水果例如西瓜、菠蘿、青提子等,尤其鍾意青提子,特別爽甜;而甜品則有瑪德蓮、Brownies和Cupcake等,當中以瑪德蓮最為有特色,肉桂味突出,各款都表現唔錯😘💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟餐廳幾乎坐滿人,服務都唔錯,裝修好有氣氛,食物又幾好食,整體黎講推薦大家去訂位試試
今次黎到一間Pirata集團旗下既日本秘魯Fusion菜餐廳,享有Restaurant week優惠,人均$198好抵食呀☺️ ‣ T-3 Salad
幾款蔬菜都好新鮮,加埋沙律醬好好食😆
‣ Kimochi Chicken
炸雞超好食!外皮好薄而且很酥脆,雞肉好嫩滑!黎食記得叫呢個! ‣ Chicken Tacu Tacu
呢份主菜既雞肉稍微煮得有d耐,冇前菜既雞肉咁嫩滑;雞肉底下就係炒飯,覺得炒得幾香,用了不少香料,味道挺豐富的😍 ‣ Taco Taco Pescado
鯛魚既魚皮煎得脆脆的,裡面既魚肉則正常發揮,只有單純魚肉味道,冇咩調味,感覺比較單調~ ‣ Dessert
重點來了!甜品唔係單一款甜品哦,而係可以在甜品區任意選擇,無限量、隨便食!!當中包括多款水果例如西瓜、菠蘿、青提子等,尤其鍾意青提子,特別爽甜;而甜品則有瑪德蓮、Brownies和Cupcake等,當中以瑪德蓮最為有特色,肉桂味突出,各款都表現唔錯😘 💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟
餐廳幾乎坐滿人,服務都唔錯,裝修好有氣氛,食物又幾好食,整體黎講推薦大家去訂位試試🤣
💰Total: $435.6 ($217.8/pp 已包括10%服務費)
📍Tokyolima
中環擺花街18-20號嘉寶商業大廈地下