2023-05-04
我這個人有啲奇怪,特登去一間專食拉麵嘅拉麵舖,唔叫佢哋嘅拉麵,反而叫他們的飯🤨你可能會好奇我點解會咁做,其實係因為我覺得如果連佢哋主打嘅嘢食之外的都做得好食,咁基本上就一定咩都好食😂😂好奇怪嘅邏輯咖喱炸雞肉飯 $78 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟他們的拉麵好出名,我相信都有唔少人試過,咁今次我就唔食他們的拉麵,試吓他們其他嘢食好唔好食;他們的咖喱是日本很傳統那種甜辣咖喱,雖然甜味比較突出,但是因為有少少辣味,所以食落唔會好滯,好適合配飯一齊食炸雞肉雖然得三嚿,但每一嚿都大大嚿,不過我覺得炸到有少少過火,食落太乾,好彩配咖喱一齊食,感覺冇咁「涸喉」,另外我第一次食咖喱食會有糖心蛋配🫢🫢🫢不過我覺得係因為點綴,而唔係咖喱配糖心蛋好食黑椒牛舌串 $68 推薦指數🗯️:🌟🌟牛舌燒得太乾,太韌,好難咬開;雖然味道調味唔錯,但師傅燒得一般,下次唔會再叫日式餃子 $38 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟唔知點解好多時去到拉麵鋪,都會想點一份餃子,就算明知道餃子其實都只不過係平時會買到嘅急凍餃子🫢🫢不過佢哋餃子煎到好脆,配埋餃子汁一齊食都唔錯糖心蛋新做會員送嘅,估唔到會送一隻咁多,不過加埋咖喱飯送嘅半隻,食完真係好飽整體來講,
咖喱炸雞肉飯 $78 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟
黑椒牛舌串 $68 推薦指數🗯️:🌟🌟
日式餃子 $38 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟
糖心蛋
整體來講,食物方面都唔錯嘅,不過下次嚟都係食返佢嘅拉麵🫢其他嘢真係唔好亂叫
以上均是我個人觀感,每個人嘅口味各有不同,所以末必同每個人嘅用餐感覺一樣,如有不同,敬請見諒。