Wheeee (。・ω・。)ノ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و【二世祖Cafe 食過lam lam脷】其實我哋話咗要去食好耐,但可惜因為間Café嘅位置真係唔太就腳,亦都長期有唔少人排🥲 講咗半年,都係最近先有機會過到去試吓。亦都好好彩嗰日無人排隊,基本上唔使等就入到去啦🤩 期待咗咁耐都無令我失望,啲嘢食有新意得嚟,食落去都幾夾,行咁遠去食都值得啊😋~我是Menu~香蔥蟹肉鵪鶉蛋多士 $78呢個小食真係十分足料,喺塊烘到勁脆嘅多士上面🍞 放咗一堆就嚟滿瀉嘅蟹肉,而上面仲有一整隻鵪鶉太陽蛋🍳 一咬落去,蛋黃即刻咇曬出嚟😍 配埋一絲絲鮮甜嘅蟹肉🦀 已經調好味嘅關係,既有口感,又夠味道。除咗一碟三塊嘅多士之外,佢伴碟嘅青瓜、煙三文魚同埋蔥都幾好食,我哋食到一滴不剩🤤 超級滿足!片皮鴨醬鴨肉意大利飯 $178相比之下,呢碟主菜就較為失色🥲 雖然Menu入面寫明只係片皮鴨醬,食落去都真係有片皮鴨醬味,但係啲鴨肉略嫌嚡咗啲🦆 不過佢呢碟飯嘅鴨肉都唔少,相當足料🤩 都算對得住個價錢😂 而佢哋嘅意大利飯煮得啱啱好,既唔會太水,亦唔會太稠,口感幾好。未撈啲醬之前就咁食係淡淡哋嘅忌廉味,撈咗落啲意大利飯食落去都真係幾夾,令
Wheeee (。・ω・。)ノ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
【二世祖Cafe 食過lam lam脷】
香蔥蟹肉鵪鶉蛋多士

~我是Menu~

香蔥蟹肉鵪鶉蛋多士 $78

片皮鴨醬鴨肉意大利飯 $178
相比之下,呢碟主菜就較為失色🥲 雖然Menu入面寫明只係片皮鴨醬,食落去都真係有片皮鴨醬味,但係啲鴨肉略嫌嚡咗啲🦆 不過佢呢碟飯嘅鴨肉都唔少,相當足料🤩 都算對得住個價錢😂 而佢哋嘅意大利飯煮得啱啱好,既唔會太水,亦唔會太稠,口感幾好。未撈啲醬之前就咁食係淡淡哋嘅忌廉味,撈咗落啲意大利飯食落去都真係幾夾,令人食完一啖又一啖😛

特濃宇治抺茶白朱古力奶 $48
佢哋呢度嘅飲品一嗌就會嚟一大樽,足夠兩個人Share住飲🥛 之前試過最signature嘅朱古力,所以就試吓呢隻寫住係期間限定嘅特濃宇治抺茶白朱古力奶🤓 呢款飲品聞落去就已經有勁濃嘅抺茶味,飲落去就更甚🍵 而因為佢哋落咗白朱古力嘅關係,杯飲品相對會比較稠,不過入口都幾順滑。總體嚟講,呢款飲品溝得唔錯,抺茶同白朱古力balance得幾好,冇搶大家嘅味,值得一試🤪

~評分~ (5分滿分)
環境:🦦🦦🦦🦦
食物:🍯🍯🍯🍯
服務:🐻🐻🐻🐻
總分:💛💛💛💛

地址:
二世祖 (大角咀)
大角咀福全街18號地舖

Ig: @kwanfoodies