2021-11-19
好多狗友搬咗去將軍澳同康城,同狗狗玩完就去商場醫肚,見到有間泰國餐廳就入去試下la有二人套餐,見到d配搭好啱食,原本都係揀依幾款餸,有套餐就抵食好多,泰式特飲仲要買一送一幾抵飲,可惜鮮椰青係唔包嘅泰式小食拼盤有春卷、炸魚旦、炸蝦餅,最好食係炸蝦餅,啖啖彈牙蝦肉,大大件食完小食拼盤都飽咗d d泰人大頭蝦冬蔭湯食泰國菜必飲冬陰功湯,亞泰d冬蔭湯好啱我口味,因為湯係比較辣,辣d先有泰味!材料都好多,2隻大頭蝦同勁多菇類,飲完湯又暖胃又再飽肚d la馬拉盞炒通菜平時去泰國餐廳食炒菜好快就夾哂d菜,因為份量少囉,依碟菜大大碟!夾極都仲有,同埋加咗蝦米炒d菜更加香招牌蛋咖喱蟹肉枕頭包見餐牌寫住招牌緊係揀依味餸,事實上真係無揀錯!上枱時「嘩」咗聲!大大個包同滿到瀉咖喱,咖喱上面鋪滿手拆蟹肉!望到都口水!急不及待即刻食。咖喱味道濃郁帶甜、蟹肉新鮮、枕頭包即叫即焗熱辣辣新鮮上枱,最後兩個人係食唔哂個包,太足料la!泰式甜品(4件)有椰汁糕同椰青糕,椰青糕椰味重d,所以我覺得好味d!亞泰地址:將軍澳康城路1號The LOHAS3樓344號舖
泰式小食拼盤
泰人大頭蝦冬蔭湯
馬拉盞炒通菜
招牌蛋咖喱蟹肉枕頭包
泰式甜品(4件)
有椰汁糕同椰青糕,椰青糕椰味重d,所以我覺得好味d!
亞泰
地址:將軍澳康城路1號The LOHAS3樓344號舖