2020-08-01 410 瀏覽
行喺勝利道被一間外貌全白+全玻璃嘅Cafe吸引,再望一望個名「Five to One」好特別。Five One 都係充滿畫面嘅數字,而疫情下嘅限聚,五個人總有一個被限了🙈(限坐4人/2人)Cafe內位置不多,所以今次就算得1個人都要留電話等位。店內店外都有好好嘅打卡位,設計簡單但好鍾意哩種空間感👍🏻 嘆杯咖啡都係想有「我」的個人空間,認同嗎?哩日落雨,個人鍾意望住雨水安靜睇下書,如果你唔想係戶外可以等室內有位轉入去。今次叫左杯 Dirty $45 及 伯爵茶奶凍 $28。哩杯 Dirty 我揀左Nutty,濃香之餘,溫度好好。奶凍就好清淡嘅伯爵茶味,少少蜜糖伴面,入口一陣茶味就令口腔淡淡清香,有點意料之外👍🏻

Dirty

哩杯 Dirty 我揀左Nutty,濃香之餘,溫度好好。
Dirty