2023-07-10 1269 瀏覽
【傳承滋味道|Nebraska Steak House】近年我哋面對好多歷史小店「離開」我們,樂意扒房係其中一間,佢曾經係香港經典,唔少朋友嘅爸爸媽媽甚至爺爺嫲嫲都幫襯過,就算無食過都可能聽過樂意出品嘅「花膠牛扒」等名菜。今次Nebraska原來正是樂意其中之一老闆嘅第二代所創,繼續選用來自美國著名牛肉產地Nebraska的牛肉,肉質細嫩,肉汁豐富。掛住「花膠牛扒」嘅朋友都可以係呢度食得返。食咗咩🥩Set Lunch:美國厚燒牛小排我食medium rare,侍應再一次問我係唔係食到咁生😬I say yes!😬牛小排切得靚靚,免卻自己下刀,廚師亦切得厚薄均勻,牛小排掃上海鹽,海鹽更帶出牛香味,滿足感滿滿!🥩蕃茄湯餐湯蕃茄湯,酸味剛剛好!醒胃清新!🥩Nebraska Member of Louis Steak House(灣仔)📍灣仔莊士敦道14-16號莊士敦大樓地舖#nebraskahk #beef #灣仔美食 ##louiessteakhouse
【傳承滋味道|Nebraska Steak House】

食咗咩
🥩Set Lunch:美國厚燒牛小排

🥩蕃茄湯
餐湯蕃茄湯,酸味剛剛好!醒胃清新!

📍灣仔莊士敦道14-16號莊士敦大樓地舖

#nebraskahk #beef #灣仔美食 #