📍#常得館湖南米線 (元朗)元朗西菁街30號地舖▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️位於元朗西菁街隱藏着一間高質既湖南米線,店舖裝修樸實無華,但小店卻充滿人情味同老闆娘對湖南米線嘅一份堅持~✨#自創麻辣五花腩米線💰$58同平時食開既米線不同,湖南比較粗身同彈牙,無肉碎但自製豬骨湯配上蒜抹辣椒,非常有驚喜,辣口不辣心。五花腩一層肥一層瘦 煮得非常冧同入味👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻✨#湖南麻辣牛肉米線💰$59牛肉其實係牛腩黎,份量中上,牛肉味濃,叫左碗小辣,對鐘意食辣既朋友已經好夠。兩碗米線食到大半重可以加陳醋同老闆娘自家製既剁辣椒,入面有佢自家泡既獨子蒜,無得彈,男朋友加左人地勁多🤣🤣✨#涼拌豬爽耳(半份)💰$26同外面米線店唔同,唔會有太多汁浸住啲豬耳,我個人反而鐘意咁,夠味唔會一味死辣死鹹👍🏻✨#涼拌貓耳朵(半份)💰$22調味調得好好,蒜香味夠,夠哂清爽,直情想買份返去送啤酒🤣🤣整體來講非常之有驚喜👍🏻呢個價錢平,對於米線食黎食去都係雲南米線,試吓湖南都唔錯,會再食▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

📍#常得館湖南米線 (元朗)
元朗西菁街30號地舖

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

✨#自創麻辣五花腩米線💰$58

✨#湖南麻辣牛肉米線💰$59

✨#涼拌豬爽耳(半份)💰$26

✨#涼拌貓耳朵(半份)💰$22
調味調得好好,蒜香味夠,夠哂清爽,直情想買份返去送啤酒🤣🤣

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️