餐廳: 孖寶越南湯河
資訊:

2022-10-06 266 瀏覽
諾士佛台附近各式各樣既餐廳有好多,甚至附近有韓國街,但偏偏比呢間小店吸引左我!舖頭空間唔太大,大約可以容納10個人左右,等咗15分鐘可以入去了。可能枱與枱之間好近,好易聽到隔離傾緊咩,但莫名其妙地隔離係呢間店舖既熟客,佢哋同店員既對話,既有趣,又有一種家庭&人情味既感覺🥰食物賣相未至於最完美,但當中既味道&人情味值得我推介呢間舖頭👍🏻👍🏻👍🏻。 招牌孖寶湯河粉 ($75)湯好鮮好濃,而餸既份量都幾多😋😋河粉冇煮過頭👍🏻好爽口,所以到最後甚至飲晒碗湯。雞絲撈檬 ($65)雞絲份量好多,檬粉好好會剪碎,方便分開食,而唔會哽親👍🏻。炸蝦餅米子卷 ($65)炸蝦餅唔會太過油,佔米子卷五份一,整體唔會太肥膩,輕鬆三啖就食晒🤤回頭指數: ⭐️⭐️⭐️⭐食物質素: 🌮🌮🌮服務質素: ☺️☺️☺️☺消費指數: 💰(人均消費$103)環境質素: ☘️☘️☘️

。 招牌孖寶湯河粉 ($75)
招牌孖寶湯河粉

。雞絲撈檬 ($65)
雞絲份量好多,檬粉好好會剪碎,方便分開食,而唔會哽親👍🏻
雞絲撈檬

。炸蝦餅米子卷 ($65)
炸蝦餅米子卷

回頭指數: ⭐️⭐️⭐️⭐
食物質素: 🌮🌮🌮
服務質素: ☺️☺️☺️☺
消費指數: 💰(人均消費$103)
環境質素: ☘️☘️☘️

2022-06-15