鍾意食川菜既朋友應該對《十二味》唔陌生😜佢喺香港已經有超過20間分店,差唔多每區都見到佢既蹤影🤠今次我同男朋友就去左啟德分店✨鄰近地鐵站,所以都好易搵💫餐廳環境開揚,透光度十足,我地黃昏去食,咁岩可以睇到日落🌄好開心❤️另外,座位好闊落,可以舒舒服服咁用餐👍❥ 黯然銷魂炒飯 $78炒飯大大碟,份量超多!飯粒炒得夠乾爽,粒粒分明,而且好香好有穫氣,送上枱果陣係熱辣辣!如果唔想食白飯咁dry可以試下呢個炒飯🤗❥ 川式口水雞 $73鍾意惹味但又唔想太辣,可以試下小辣🌶雞肉偏扎實、嫩滑,沾滿香料辣油,超過惹味😋除左辣仲充滿麻香♨️配飯食一流!❥ 乾煸肥腸 $98好驚喜😍😍😍岩晒平時鍾意食炸大腸既我地!肥腸炸得好香口入味,比較薄身既部分食落仲脆卜卜,口感大滿足🫶🏼唔好睇佢放滿紅色辣椒🌶️其實主要係裝飾🤣辣度可接受😚❥ 熱情果梳打 $28估唔到係勁大杯😍兩個share飲完全冇問題,好抵飲❤️ 飲落好清爽,消暑又解辣🤣👍
鍾意食川菜既朋友應該對《十二味》唔陌生😜
佢喺香港已經有超過20間分店,差唔多每區都見到佢既蹤影🤠
今次我同男朋友就去左啟德分店✨鄰近地鐵站,所以都好易搵💫

❥ 黯然銷魂炒飯 $78
炒飯大大碟,份量超多!
如果唔想食白飯咁dry可以試下呢個炒飯🤗

❥ 川式口水雞 $73
鍾意惹味但又唔想太辣,可以試下小辣🌶

❥ 乾煸肥腸 $98
唔好睇佢放滿紅色辣椒🌶️其實主要係裝飾🤣辣度可接受😚