2025-02-24
今日去咗屋企樓下商場Airside入面一間叫「三點三冰室」嘅餐廳食晚餐,主打快靚正嘅港式平民美食,晚市餐牌有多款小菜同套餐可以選擇,餐廳環境光猛企理,座位寬敞令客人坐得舒服。🍊 招牌脆皮雞(半隻)脆皮雞炸到外皮香脆,注重健康嘅我都忍唔住食咗幾塊雞皮,入面嘅雞肉燒完之後仍然保持嫩滑多汁,食落唔會覺得嚡口,配埋脆皮雞專屬嘅甜豉油醬汁,送白飯一流,半隻雞嘅份量亦都好足夠,另外老火湯有紅蘿蔔同青蘿蔔等材料,飲落唔重味精🍊 二世祖撈丁餐牌呢一個「二世祖撈丁」嘅名好吸引,冇諗過係冰室都會食到鮑魚、花菇同帶子做材料嘅瑞士汁撈出前一丁,各樣食材都煮得好入味,味道唔算好濃味並帶有少少甜味;好耐冇飲過香港茶餐廳獨有嘅黑牛,朱古力雪糕溶化喺可樂入面嘅口感好特別🍊 泰式墨魚餅墨魚餅即叫即炸,上枱時仍然熱辣辣,食落充滿墨魚嘅味道,內裏口感彈牙,外層炸得酥脆,配上泰式甜酸醬一齊食好惹味🍊 柚子雞翼炸雞翼上淋滿柚子醬,雞翼炸得香脆,柚子醬帶嚟甜酸酸甜甜嘅味道咁好開胃📍 九龍城啟德協調道2號AIRSIDE B1樓B127號舖位置就腳:🍊🍊🍊🍊🍊餐廳環境:🍊🍊🍊🍊食物味道:🍊🍊🍊🍊整體CP值:🍊🍊🍊🍊🍊
🍊 招牌脆皮雞(半隻)
🍊 二世祖撈丁
🍊 泰式墨魚餅