2020-05-20 407 瀏覽
一出街就忍唔住食好嘢,我知近海邊嘅堅尼地城都唔少正嘅餐廳,不過反而想去內街。星期一嘅夜晚都有好多人黎食甜品,仲見到有救護員一早order定甜品專登過黎拎。呢間一入去,好多文宣包圍你,仲有個記者公仔。店內播放嘅係高登音樂台嘅歌曲餐牌係好有心機,中間有幾頁係文宣圖。插畫都好精美,而且係分類分得好好,有啲甜品係用歌詞做做名。由於太多頁,頁頁都值得睇,無係度post啦。椰芋,40元。好豐富嘅一碗,又芋圓又椰果紅豆西米,喜歡椰子嘅唔好錯過。芝麻糊湯圓,36元,一粒花生一粒芝麻湯圓,芝麻糊係可以,如果芝麻再重啲會更好,價錢就略高左小小。抹茶心太軟,52元。擺盤都幾好,要左青蘋果,幾fresh,算係少有嘅味道。心太軟做得唔錯,呢個價錢黎講幾好。

店內播放嘅係高登音樂台嘅歌曲