【大埔區】【大美督嘉年華燒烤】公司攪燒嘢食,都痴孖筋嘅,走到去大尾篤呢啲山旮旯地方攪,等巴士、等小巴都等到日以繼夜、夜以繼日,唔知浪費咗幾多罐午餐肉。好彩我死痴住啲有車階級嘅同事,全靠平時阿諛奉承做到足,先可以舒舒服服咁去呀。入場蓋個印仔喺手臂度先,呢啲任食燒烤場老奉係咁架喇。吸完印就同阿姐攞兩張嘢飲券,去門口士多換嘢飲,不過都係得啲汽水同啲無酒精罐裝飲品,啤酒係要另外畀錢買,唔可以用券加錢換,咁我就飲冠益堂生榨椰汁囉。然後就到啲嘢食,選擇都算多嘅,肉類、丸類、農作物等等加埋嘅種類都多到唔可能每樣都食到最少一件,太多。公司揀咗「重慶燒烤爐」,instead of 港式同韓式,都冇所謂嘅,呢種長方形網燒好似仲方便過用燒烤叉。而燒嘢食我一向冇乜胃口,燒啲肉、食啲豆卜、燒啲麵包就已經謝晒皮,參觀吓個場地有咩設施。原來仲有蒙古包可以入去涼冷氣食嘢,又有兒童充氣彈床畀啲童軍玩「Scout 彈彈」。聞說每位好似收二百零蚊,差不多啦。。。(地址:大埔汀角路17-29地段136-148號地舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #hkfood #food #foodporn #i

(地址:大埔汀角路17-29地段136-148號地舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #hkfood #food #foodporn #instafood #foodphotography #foodstagram #foodblogger #yummy #foodlover #delicious #foodgasm #instagood #foodies #tasty #tastyfood #dinner #foodpics #foodiesofinstagram #love #dessert #restaurant #foodblog #eat #1am大埔區 #大埔墟 #大埔 #大美督嘉年華燒烤 #大尾篤 #燒嘢食 #燒烤 #野外燒烤 #任食燒烤 #重慶燒烤爐 #1am1210 #1ambackup
2023-11-17