2021-08-31
餐廳同茶飲店合租一個鋪位呢個做法好似愈嚟愈普遍,我相信主因係可以慳返好多租金成本,又可以相互吸客,相得益彰~今次推介係平民越式餐廳連住一間茶飲店,食越南河粉嘅時候都可以飲到好飲嘅手搖,係開心嘅😆餐廳越南特色菜嘅選擇都真係好多,首先就食個招牌火車頭,明明一人份量大碗到以為佢比咗兩人份量我,生牛肉,牛腩,牛丸,牛筋,牛柏葉應有盡,餸都比得夠多,最想讚係生牛肉上菜時真係生,紅得好粉嫰😍有時有啲地方食生牛肉一嚟已經半生熟,實唔好食~另一款試嘅係蟹頭膏蕃茄湯檬(轉咗金邊粉),特別之處係個蕃茄湯可能係我食過最濃嘅,蟹頭膏同成件事都好夾👍🏻因為連住間「越茶」,所以飲品選擇好多,港式越式台式都有,今次叫左芝士奶蓋烏龍茶覺得十分高質,最主要係個芝士奶蓋好掂,做到好濃郁芝士咸香,算係我飲過嘅芝士奶蓋入面最好飲嘅Tier,推介!埋單$200有找👍🏻