2023-08-07
📍#小曼谷泰國美食 (教育路) (元朗)元朗教育路50號兆明樓地下A號舖♡人均消費: $424 @ 2▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️小曼谷都係香港幾出名嘅泰國菜,香港亦有三間分店,包括喺:銅鑼灣、九龍城、元朗。餐牌上選擇都豐富,唔少經典嘅泰國菜食都可以見到。✨#泰式酸辣鳳爪💰$88酸辣鳳爪酸酸辣辣,配上洋蔥、芹菜、辣椒,係幾開胃嘅泰式前菜小食。✨#泰式燒牛肉💰$98牛肉落單嘅時候可以揀幾多成熟,我哋order咗七成熟,上枱嘅時候已經一條條剪好哂~牛肉帶有微微粉嫩,入口亦非常軟腍,配上獨有醬汁,整體很不錯。✨#鐵板豬頸肉椰菜苗(馬拉盞)💰$118上枱時非常香,鐵板燒可以保持到椰菜苗同豬頸肉嘅熱度,豬頸肉之前有燒過,非常香口,好食👍🏻✨#小曼谷原隻芒果糯米飯💰 $82食泰國嘢一定要以芒果糯米飯作結,芒果份量足夠,而且好甜,糯米飯就中規中矩,如果有咬口少少會更加加分。▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
元朗教育路50號兆明樓地下A號舖
♡人均消費: $424 @ 2