2024-05-01
自助餐同日式放題就試得多,大排檔小菜任食你又試過未?今次嚟到位於佐敦嘅官涌市政大廈,準備大擦一餐!第一次黎食所以叫左個最平嘅任食黎小試牛刀,$288 可以任飲任食90分鐘,菜式包豬、牛、雞、小食、粥粉麵飯、小炒、砂鍋煲同各款飲品,想食海鮮嘅可以叫$488 嘅任食。所有食物嘅份量都係例牌,唔會因為人數而改變份量,所以如果想試得多款就要同多啲朋友一齊黎。今次我只係同老公兩個人黎食,但我地戰鬥力都唔野少,兩個人食左十道菜,不過份量真係好係好大,有時真係食到生無可戀,提提大家記得係限時內要食完所叫嘅食物,否則會被罰款架,所以最緊要係食得曬,先好嗌!-🌖香辣新鮮魚皮 $68魚皮爽脆,厚薄適中,香辣程度屬BB級,令人一啖接一啖。🌗麻辣嗦螺 $98一窩入面有非常多隻,每隻都細細隻好入味,不過進食方法稍為麻煩,唔太適合任食時order。🌖特色金沙雞翼 $108一碟10隻雞翼,隻隻都大隻肥美,而且沾滿金沙鹹蛋黃醬,鹹中有大少少酸味,似係特意為金沙雞翼消除膩感。🌖酸薑皮蛋 $48皮蛋有雪花紋,酸薑份量夠多。🌗潮爆黃金炸魚皮 $98魚皮有薄有厚,每件都沾有鹹蛋黃,而且份量超爆多!食到生無可戀😂,兩個人嚟真係
🌖香辣新鮮魚皮 $68
魚皮爽脆,厚薄適中,香辣程度屬BB級,令人一啖接一啖。
🌗麻辣嗦螺 $98
🌖特色金沙雞翼 $108
🌖酸薑皮蛋 $48
皮蛋有雪花紋,酸薑份量夠多。
🌗潮爆黃金炸魚皮 $98
魚皮有薄有厚,每件都沾有鹹蛋黃,而且份量超爆多!食到生無可戀😂,兩個人嚟真係唔好挑戰佢!
🌗椒鹽雞軟骨 $98
送酒一流,份量勁多,雞軟骨炸得唔錯唔酒膩,不過酸味較重🤔。
🌖可愛BB鴿一隻 $52
BB鴿皮脆肉嫩又多汁,係誠意之作,encore之選。
🌗海鹽香煎和牛粒(小)$118
牛肉都幾大粒,入口充滿油脂感,但係呢個價錢當然唔會expect 佢係無渣啦~
🌗菠蘿拔絲咕嚕肉 $108
又係勁大碟好大舊肉,調味方面偏酸,前段食就夠開胃,後段食就唔怕膩,幾時食都適合。
🌗欖菜肉鬆四季豆 $118
欖菜唔會太鹹,不過四季豆會有渣,係得街食四季豆都唔會預佢會咁好心機搣走兩邊嘅粗纖維,所以算係中規中矩不過不失啦~
#soso_foodie2024 #soso_hk2024 #soso_200至400元 #soso_千奇百趣 #大排檔 #daipaidong
想睇同區食店介紹?可以參考👇🏻👇🏻
#soso_九龍 #soso_佐敦