1K
一窩瘋嘅海鮮粥底火鍋 $188一位,我覺得好足料,呢個價錢食到靚海鮮,都OK嘅,重質不重量啦,唔可以同啲任食嘅比較嘅。10款海鮮!有蟹、海虎蝦、鮑魚、生蠔、貴妃蚌、元貝、蜆、刀貝、石頭蜆、魚片。呢度嘅湯底都好特別,分別有粟米、甘筍、菠菜、紫薯、椰子,聽落去覺得好健康。個海鮮盤上枱個陣啲海鮮仲識得郁!聽老細講,佢哋真係每日出去拎最新鮮嘅海鮮返嚟,誠意可嘉!隻蟹真係不得了呀,勁多膏~呢度係以一人一鍋形式,我老公就要做椰子,我就要菠菜,飲落去係冇咩味嘅,但都飲到係冇味精。咁樣去淥啲海鮮,食到海鮮本身嘅味道,好鮮甜,我覺得反而仲正!隻蝦淥完大隻到咁樣!公道啲講,$188食完10款海鮮,係咪好飽,就梗係唔係啦(可能我倆公婆大食啦)呢個餐,可以以 $12 散叫一啲打邊爐配料,咁我哋係張單有啲寫1,有啲寫2,但嚟到我見份量都係咁上下,所以實際 $12 有幾大份呢?我係唔知嘅。質素就係一般任食個啲咁上下,唔好抱太大幻想(你懂的)食到尾,可以叫一份南瓜同芋頭同冷飯煲成粥底火鍋。菠菜湯底唔係好靚仔,但到呢個moment,啲海鮮味就嚟料喇,發覺啲粥底好鮮甜呀!同埋菠菜味都幾出。幾好幾好。$188一位係唔包飲

隻蟹真係不得了呀,勁多膏~

隻蝦淥完大隻到咁樣!

食到尾,可以叫一份南瓜同芋頭同冷飯煲成粥底火鍋。菠菜湯底唔係好靚仔,但到呢個moment,啲海鮮味就嚟料喇,發覺啲粥底好鮮甜呀!同埋菠菜味都幾出。幾好幾好。$188一位係唔包飲品,咁你話係咪好抵我唔敢講,只可以話鐘意食海鮮嘅一定覺得呢度正!!