2023-10-15
【有驚喜重慶大廈附近🍣抵食$398二人套餐】推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌘*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*📍HK #尖沙嘴 - 臻一鮨 𝗦𝘂𝘀𝗵𝗶 𝗢𝗻𝗲一開頭見到地址係重慶大廈,就一支箭衝咗入去👻 結果發現原來係「隔離」新開的地下商場… 餐廳佈置幾decent,唔講以為有omakase食 🍣 位置雖然隱蔽,但食物質素值得推薦,加上有抵食「二人$398晚市套餐」【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】◐ 晚市二人套餐 $398🥗 田園沙律🥢 3點刺身(三文魚、帶子、鯛魚)🦀️ 松葉蟹肉加州卷(6件)🍗 日式炸雞塊 OR 吉列炸廣島蠔🍚 蟹籽鰻魚炒飯(+$40 轉 和牛黑松露炒飯)🥣 麵豉湯🧃 飲品(柚子蜜 / 罐裝汽水)套餐食品包羅萬有,最基本前菜、刺身、壽司、炸物、主食、甜品樣樣有!所有食材都新鮮,尤其個沙律菜同刺身( ´▽` )ノ 沙律超大盤,醋另外上可自行調味👐🏻小食方面,分別可以揀「炸雞」/「炸蠔」,我哋個日試咗炸蠔🦪 一共有3隻,蠔都大隻要分開兩啖食完,另附上沙律醬。可惜個套餐只得「蟹籽鰻魚炒飯」選擇,碟炒飯唔兒戲,即刻炒上嚟… 錄片仲見到炒飯冒煙 😶
推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌘
📍HK #尖沙嘴 - 臻一鮨 𝗦𝘂𝘀𝗵𝗶 𝗢𝗻𝗲
【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】
◐ 晚市二人套餐 $398
🥗 田園沙律
🥢 3點刺身(三文魚、帶子、鯛魚)
🦀️ 松葉蟹肉加州卷(6件)
🍗 日式炸雞塊 OR 吉列炸廣島蠔
🍚 蟹籽鰻魚炒飯(+$40 轉 和牛黑松露炒飯)
🥣 麵豉湯
🧃 飲品(柚子蜜 / 罐裝汽水)
套餐食品包羅萬有,最基本前菜、 刺身、壽司、炸物、主食、甜品樣樣有!所有食材都新鮮,尤其個沙律菜同刺身( ´▽` )ノ 沙律超大盤,醋另外上可自行調味👐🏻
小食方面,分別可以揀「 炸雞」/「炸蠔」,我哋個日試咗炸蠔🦪 一共有3隻,蠔都大隻要分開兩啖食完,另附上沙律醬。可惜個套餐只得「蟹籽鰻魚炒飯」選擇,碟炒飯唔兒戲,即刻炒上嚟… 錄片仲見到炒飯冒煙 😶🌫️ 鰻魚細細粒唔算特別多,但飯量足包你飽
最後 甜品,我同朋友都以為會俾雪糕🍧 結果原來係忌廉千層蛋糕 😳 蛋糕正常味道唔太甜,食完🈵️足
◐ 火炙左囗魚裙邊壽司 $16
◐ 火炙蒜味牛油帆立貝壽司 $32
◐ 火灸三文魚壽司 $16 👍🏻
◐ 火灸蒜味牛油赤海老壽司 $24
◐ 火炙拖羅吞拿魚壽司 $32 👍🏻
*・゜゚・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*
臻一鮨 𝗦𝘂𝘀𝗵𝗶 𝗢𝗻𝗲
🥢 @sushione__
🚶 尖沙嘴/尖東站H出口,步行約2分鐘
📍 尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈heath慶方地庫S11號舖
🏷️
地區:#laymao_尖沙嘴
分類:#laymao_日式
*・・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*