2024-08-21
【東區】【Dirty Skillet】上次過嚟筲箕灣呢邊見到呢個新商場,就見到呢間西餐,適逢大學同學耀哥話過港島東交收,咁就叫佢過嚟一齊試啦。佢就試咗 $88 嘅「手切美國板腱牛肉蕃茄湯米通粉」配「煎蛋牛角酥」,佢話個蕃茄湯勁正,唔係一般廚師可以煮到嗰隻味,牛肉都好食。佢加 $35 要埋「是日沙律」同特飲「Pineapple Hat」,佢仲讚緊嗰碗蕃茄湯幾正同埋啲米通粉好好食,幾乎要一巴煎埋佢度佢先肯講個沙律同之前嘅煎蛋同牛角酥,佢話都 okay,不過見佢真係食得勁 enjoy。杯特飲佢就話打咭個樣好正,飲落都好香菠蘿味。講咁耐耀哥食乜,我又講吓我食咗乜嘢先。我係試咗 $198 嘅「Burrata Cheese Pizza」,見佢係呢度銷量 No.1 嘅 pizza,用咗頂級 Burrata Cheese 嚟整,奶味香濃、造型獨特,配埋 parma ham 同意大利香醋,成件事係啱啱好,每種味道都好平衡。嘢飲我就飲 $58 嘅「Dirty Cookies &Cream」,用個類似痰盂咁嘅杯上,好特別,飲落都好特別,好香曲奇味。最後試甜品,叫咗 $118 嘅「震震下梳乎厘奄列」,每日限定
嘢飲我就飲 $58 嘅「Dirty Cookies &Cream」,用個類似痰盂咁嘅杯上,好特別,飲落都好特別,好香曲奇味。最後試甜品,叫咗 $118 嘅「震震下梳乎厘奄列」,每日限定嘅,食落口感鬆軟、蛋味超香濃,仲上得好攪笑,大推。埋單 $536,一啲都唔貴。。。
(地址:筲箕灣筲箕灣道393號形薈地下G12號舖)
@dirtyskillethk
#1amfoodie #hkig #foodie #hk #hongkong #hongkongfoodie #hkfoodblogger #foodiehk #topcitybiteshk #hkeat #hkfoodstagram #thatfoodiething #instagood #love #hkigfood #hkfoodlove #hkfoodblog #globaleats #foodieman #1am東區 #筲箕灣 #DirtySkillet #dirtyskillethk #手切美國板腱牛肉蕃茄湯米通粉 #煎蛋牛角酥 #是日沙律 #PineappleHat #BurrataCheesePizza #DirtyCookiesCream #震震下梳乎厘奄列 #1am1483 #1ambackup