2024-07-31 345 瀏覽
【沙田區】【牛大人】大家都知我住沙田,喺 1am1206 嗰陣已經介紹過呢間牛大人,但係今次聽講佢哋出咗新嘢,都係忍唔住同朋友去試吓。都係叫返最多嘢食到嘅「極上和牛吃到飽」套餐,七點半前離座價錢 $298,仲送「澳洲 M9 和牛牛丸」。好喇,入去揀個湯底先啦。今期限定兩款湯鍋,我哋揀咗「三椒酸菜鮮魚鍋」,朋友大力讚賞,我都覺得好正,濃而不膩。跟住食吓小食,新出嘅「逢甲Q爽雞腳筋」煙韌爽脆,口感獨特得嚟帶啲微辣,掂。「陳醋涼拌黑木耳」就酸酸甜甜,開胃清脆又爽口,兩款都係等鍋到嘅首選。佢哋啲牛肉正當然不在話下,升級回歸嘅「澳洲和牛牛胸爽」口感都出奇地爽脆,啖啖濃厚牛味,我一個人都食咗三碟。嘢飲方面,除咗勁受歡迎嘅「鴨屎香檸檬茶」之外,而家只要追蹤讚好牛大人 FB 同 IG 就送「金鑽鳳梨椰奶西」一杯,味道都好好,值得一試。全線牛大人晚市入座都係任食 Dreyer's 雪糕,係我最中意嘅開心果呀,甜筒同雪條我都有食,實在係忍唔住呀。我用 Storellet 做咗牛大人餐廳會員,食飯儲分換獎賞優惠。今次埋單 $596,個和牛牛丸令我相當難忘,同埋任食開心果雪糕,都喺返度啦。。。(地址:沙田沙田

(地址:沙田沙田正街11-17號偉華中心2樓9A-9B號舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #lunch #dinner #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am沙田區 #牛大人 #masterbeef #沙田 #火鍋 #台式火鍋 #台式火鍋吃到飽 #火鍋放題 #打邊爐 #任飲任食 #澳洲和牛牛胸爽 #醍醐蕃茄酸辣鍋 #三椒酸菜鮮魚鍋 #陳醋涼拌黑木耳 #逢甲Q爽雞腳筋 #金鑽鳳梨椰奶西 #dreyers雪糕 #1am1461 #1ambackup

2024-07-28