2023-11-27
【油尖旺區】【旺記冰室】同楊偉哥喺杭州相識,但係喺香港先開始講多啲嘢。因為佢喺 IT 方面嘅能力真係我需要好好學習嘅,所以我都冇理年齡真係大佢一大截,都好努力咁同佢 friend 啲。當然,佢喺成長路上遇到嘅困難都有同我分享,我都有點吓佢。咁我點得嘅當然唔係「魯點」,而係真係有方向同實質內容嘅,唔係淨係吹水嘢。就好似今次同佢嚟到旺角食飯,我話試呢間旺記冰室,佢都完全信晒我,咁就入咗去。間嘢啱啱開張,仲係試業期間,可以話係走上潮流尖啄呀。大家都係叫午餐,楊偉哥試 $64 嘅「日本滑蛋叉燒蝦仁雙併飯」,佢話幾好食,我都試咗啖,都真係唔錯嘅。而佢就飲需要加 $2 先飲到嘅「凍絲襪奶茶」,今次我冇偷飲,佢話正正常常就係正正常常架喇,我都唔加意見。跟住到我,我試嗰份係似茶記常餐嘅,係 $55 嘅「鮮薑汁豬膶鮮雞湯通粉」配「鮮牛油多士」同埋「4.3牛奶炒日本滑蛋」,都幾好食,加 $6 飲埋「凍鮮薑汁奶茶」,夠特別,呢餐飯加埋 $127,以喺旺角食個 lunch 唔算貴喎。。。(地址:旺角通菜街2Q-2Z號鴻輝大廈B座地下7號舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatf
(地址:旺角通菜街2Q-2Z號鴻輝大廈B座地下7號舖)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺區 #旺角 #旺角東 #油麻地 #旺記冰室 #茶餐廳 #冰室 #午餐 #滑蛋飯 #日本滑蛋叉燒蝦仁雙併飯 #凍絲襪奶茶 #鮮薑汁豬膶鮮雞湯通粉 #鮮牛油多士 #4.3牛奶炒日本滑蛋 #凍鮮薑汁奶茶 #1am1215 #1ambackup