【油尖旺區】【榕哥陳皮燒鵝】奮力做好 1am紅館 嘅動力好強,但係我最近冇乜點見女同事,應該唔多關佢事。可能係自己忽然間唔知黐咗邊條筋就決定 chur 爆自己為止。行到嚟金馬倫道,見到呢間新開嘅餐廳,又係食住條「燒鵝水」嘅產物啦。不過既然我要寫,姑且會一會佢先啦。佢哋講到佢哋嘅燒鵝好勁,又講到榕哥有幾巴閉,我就叫咗碗 $98 嘅「燒鵝五寶飯」嚟睇吓。佢有燒鵝、叉燒、燒肉、油雞、鹹蛋,咁啱竟然畀燒鵝髀我,幾好彩,味道都唔錯。而佢哋嘅叉燒同燒肉口感都幾好,又爽又腍,攪到油雞同鹹蛋就好似失色咗啲喇。個飯加 $4 飲「凍檸茶」走甜,尖咀價,冇計,味道可以就算。叫多個特色小食嚟食吓,本身諗住叫魚皮但係佢哋冇晒,就叫咗 $78 嘅「意大利醋鵝肝」,唔好意思我真係接受唔到呢隻整法,我知係特登但真係酸到好難食。呢餐 $180,敗筆就喺個鵝肝度。。。(地址:尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈地下B號舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #fo

(地址:尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈地下B號舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺區 #紅磡 #尖東 #尖沙咀 #1am紅館 #榕哥陳皮燒鵝 #燒鵝五寶飯 #燒鵝 #叉燒 #燒肉 #油雞 #鹹蛋 #凍檸茶 #特色小食 #意大利醋鵝肝 #1am1555 #1ambackup
2024-10-30