2024-08-12 361 瀏覽
【油尖旺區】【鐵板世家】呢間嘢我好耐之前都幫襯過,當時我係叫佢哋嘅「鐵板西冷牛扒」,當時覺得都係幾好食嘅,仲有「芒果啫喱」做甜品,似舊式豉油西餐。再經過見到佢仲喺度,可能當時係下晝,可以話係門可羅雀。不過當我坐低叫咗嘢食之後,又開始多人入嚟食嘢喎。本身想食下午茶,食吓佢哋鐵板餐以外嘅其他嘢,點知見到佢哋仲有常餐,咁就食常餐啦。不過佢哋呢度唔叫常餐,叫「金牌餐」,我叫嘅係 $55 嘅「瑞士汁雞翼撈公仔麵」,主食味道合理啦,正正常常,不過不失,常餐咁嘅價錢係咁上下水準,接受到。配菜有「火腿炒蛋」,本身嘅牛油厚多士我就加 $2 將佢轉做「奶醬豬仔包」,兩者都唔差,炒蛋生熟度拿揑得宜,豬仔包就落得夠醬,點整都好食。嘢飲我加 $3 飲「凍奶茶」,估唔到戲肉喺呢度,驚喜地好飲,奶味同茶味鬥麗爭妍,令呢 $60 畀得幾滿足。。。(地址:旺角通菜街188號地舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globa

(地址:旺角通菜街188號地舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺區 #太子 #旺角 #旺角東 #鐵板世家 #鐵板西冷牛扒 #鋸扒 #鐵板餐 #金牌餐 #瑞士汁雞翼撈公仔麵 #火腿炒蛋 #奶醬豬仔包 #凍奶茶 #1am1475 #1ambackup
2024-06-24