2025-01-21
【油尖旺區】【OPPA韓國燒肉店】又係夜晚嘅時間喺旺角街頭流連,今次係同真正哥一齊。大家都想食啲嘢,又唔想太寡,咁不如就穩穩陣陣試返我喺 1am1123 同 1am1454 都寫過嘅旺角韓燒愛店之一喇。真正哥唔知食乜,咁就試返 $458 嘅「牛氣沖天和牛拼盤」啦,之前試過係好食。佢都依然係有美國上肩胛肉、美國牛小排、美國下肩胛、日本A4背峰肉、日本A4上腦肉、日本A4牛肉眼、1++韓牛肉眼、澳洲和牛頸脊同澳洲和牛舌,依然都係咁足料,依然都係咁好食。特別嘅斜板令到啲油唔會積聚喺鐵板上面,食落就唔會太油淋淋。跟住試埋 $108 嘅「牛肋骨湯」,既足料又好飲,個牛肋骨勁大嚿,骨邊肉超正,個湯又濃,掂。嘢飲方面,真正哥飲 $68 嘅「提子真露」,又幾易入口,幾正。我就飲 $78 嘅「原隻菠蘿沙冰」,好睇又好飲。埋單加一連宵夜時段八折都只係 $509,好抵。。。(地址:旺角洗衣街117號建煌華廈地舖)@oppa_mk#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #d
(地址:旺角洗衣街117號建煌華廈地舖)
@oppa_mk
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺區 #旺角 #太子 #旺角東 #OPPA韓國燒肉店 #oppa_mk #和牛拼盤 #牛氣沖天和牛拼盤 #美國上肩胛肉 #美國牛小排 #美國下肩胛 #日本A4背峰肉 #日本A4上腦肉 #日本A4牛肉眼 #1++韓牛肉眼 #澳洲和牛頸脊 #澳洲和牛舌 #牛肋骨湯 #提子真露 #原隻菠蘿沙冰 #1am1635 #1ambackup