【油尖旺區】【Prosit Bar and Restaurant】情人節嗰日嘅中午約咗朋友食一間歐陸式酒吧,入到去真係有啲似我喺奧地利嘅時候去過嘅酒吧,嗰種懷舊嘅木質氛圍估唔到喺香港都會有。我就訂咗 $398 一位嘅「浪漫歐式佳餚三道菜套餐」,未連加一服務費嘅,不過冇所謂啦,爭嗰少少,到時先。頭盤要咗「煙三文魚沙律」同「鮮蘑菇忌廉湯」,前者幾清新,後者蘑菇味香濃之餘,飲落口感幼滑,幾好。主菜就食「德國馳名咸豬手」同「肉眼扒」,前者個皮算香脆可口,肉質都可以,後者都好味,牛肉味香濃,伴碟嘅炸薯球都値得我特別提一吓佢嘅。飲品要「熱檸檬茶」,係可以嘅。而我仲加 $25 要咗「Apple Strudel w/ice cream」,即係一隻維也納蘋果卷,加埋個雪糕,成件事幾好,有驚喜喎。我係喺 Openrice 訂呢個餐嘅,咁佢個價錢就未包括加一服務費,個加一就以原價去計算,咁複雜嘅。。。(地址:尖沙咀亞士厘道22號好利時大廈1樓)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #food

(地址:尖沙咀亞士厘道22號好利時大廈1樓)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺區 #尖沙咀 #尖東 #PrositBarandRestaurant #prosit #浪漫歐式佳餚三道菜套餐 #煙三文魚沙律 #鮮蘑菇忌廉湯 #德國馳名咸豬手 #肉眼扒 #熱檸檬茶 #AppleStrudel #維也納蘋果卷 #1am1435 #1ambackup
2024-02-14