2024-05-30
【灣仔區】【Ask For Alonzo】之前都講過,我呢幾日都要入大坑做嘢,今次拍住嘅同事又係真正哥,佢就最易話為㗎喇,又交咗個飲食決定權畀我。今次我就想試蓮花宮出面呢間西餐,說時遲那時快已經上咗餐包「香脆意大利香草包」,有兩種味道,配埋個自家製嘅蛋黃醬,幾正喎。前菜就試「特選意大利凍肉及芝士拼盤」同「白酒炒蜆配香辣檸檬白酒高湯及香脆意大利香草包」,前者幾足料幾正,後者亦都好惹味。主菜我哋試「卡邦尼意粉配風乾豬面頰肉意大利雞蛋及黑胡椒」同「意式烤乳豬配薯蓉及蘑菇汁」,兩者邪惡得嚟好滿足。前者嘅濃香芝士同後者嘅乳豬油香仲未散晒就試甜品「招牌提拉米蘇」同「芝士蛋糕配士多啤梨醬」,兩者都整到圓形,味道都甜而不膩、各有千秋。飲品就試咗「Smoked Islay Scotch Negroni」同「A's Homemade Lemonade」,埋單 $933 係合理嘅。。。(地址:大坑蓮花宮西街11號地舖)@askforalonzo#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #food
(地址:大坑蓮花宮西街11號地舖)
@askforalonzo
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am灣仔區 #銅鑼灣 #大坑 #AskForAlonzo #銅鑼灣探店 #打卡餐廳 #銅鑼灣美食 #大坑美食 #香港探店 #香港下午茶 #香脆意大利香草包 #特選意大利凍肉及芝士拼盤 #白酒炒蜆配香辣檸檬白酒高湯及香脆意大利香草包 #卡邦尼意粉配風乾豬面頰肉意大利雞蛋及黑胡椒 #意式烤乳豬配薯蓉及蘑菇汁 #招牌提拉米蘇 #芝士蛋糕配士多啤梨醬 #SmokedIslayScotchNegroni #AshomemadeLemonade #1am1404 #1ambackup