豉汁食潮洲菜好多時候啲餸都會大大碟,所以起碼4個人食先夠滋味。有朋友帶路嚟食,聽講唔少好評,其中原因就係「大碟抵食、坐得舒服」附加係:「睇波大聲有氣氛」環境:圓枱為主,大小圓枱都有,位置多,多人可以包房未上到嚟己經見到食夠$300蚊餸滷水拼盤(4人中分)(超過某數有大份),原本諗住送嘅就唔抱有期望,點知意外地覺得大碟之餘外貌又唔錯﹗好嚟簡單講吓有咩值得推介:總括,每款小菜都有咁上下份量,而且全部都熱辣辣,味道啱啱好,食到潮洲味,唔會咸或淡,仲幾快手﹗整體值得一試﹗再講吓啲小菜:首先係滷水拼盤:分別有鵝腸、魷魚、鵝片、紅腸、大腸、豬耳、芽菜底,應有盡有﹗而且大腸唔會油膩,話就送㿝,但好有誠意喔﹗炒蜆都係大大碟,平時一般嘅打冷好易拎到出嚟凍晒,但呢間完全唔會,係熱架﹗而且唔會好咸,更重要冇咩點食到沙﹗另外就係原本叫咗薯仔牛柳粒,但最尾嚟咗蠔仔粥好大碗﹗睇落都幾有光澤樣樣分明,幾開胃﹗啲蠔又真係大大粒﹗每樣餸都係熱辣辣咁上,值得一讚,黑椒著仔牛柳粒都係熱辣辣﹗牛柳都彈牙﹗切嘅形狀啱啱好,唔會太細粒好孤寒咁。是

環境:圓枱為主,大小圓枱都有,位置多,多人可以包房
未上到嚟己經見到食夠$300蚊餸滷水拼盤
整體值得一試﹗
,應有盡有﹗而且大腸唔會油膩,話就送㿝,但好有誠意喔﹗

滷水拼盤(中)

﹗而且唔會好咸,更重要冇咩點食到沙

豉汁炒蜆

另外就係原本叫咗薯仔牛柳粒,但最尾嚟咗
黑椒薯仔牛柳粒
蠔仔粥好大碗﹗睇落都幾有光澤樣樣分明,幾開胃﹗

蠔仔粥

啲蠔又真係大大粒﹗

,唔會太細粒好孤寒咁。

滷水拼盤(中)
豉汁炒蜆