2024-05-09 47 瀏覽
【觀塘區】【INN】觀塘區嘅變化好大,尤其裕民坊呢頭,同以前比真係好大分別。重中之重當然係開咗「裕民坊YM²商場」,同春哥過開嚟呢頭做嘢都入去行吓。見到二樓呢間西餐廳裝修好有華麗宮殿風格,就入去試吓,完全冇理到其實兩個麻甩佬行入去係有少少攪笑嘅。我哋都試佢哋嘅午餐,午餐包一個「南瓜忌廉湯」,南瓜味好香濃,好突出,令到成件事好 warm 好實在。主菜我哋先試 $138 嘅「紅酒燴牛肋條意大利飯」,個紅酒燴牛肋條肥瘦分明,好香牛味,好夾個紅酒汁。而個 risotto 都好食,粒粒分明,幾好。跟住試埋 $148 嘅「煎焗厚切豬肉眼配白胡椒忌廉汁」,真係好厚切嘅豬扒,而且肉質算滑溜,個汁有埋一粒粒白胡椒令個層次感豐富咗。餐飲佢飲「凍檸茶」,我飲「凍檸茶走甜」,都幾清幾好飲。埋單發現冇加一,就係 $286,以呢個質素嚟講算抵食。。。(地址:觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖)@inn.imnotnothing#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #

(地址:觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖)

@inn.imnotnothing

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #openrice #google #xiaohongshu #1am觀塘區 #觀塘 #inn #innimnotnothing #imnotnothing #南瓜忌廉湯 #紅酒燴牛肋條意大利飯 #煎焗厚切豬肉眼配白胡椒忌廉汁 #凍檸茶 #凍檸茶走甜 #1am1377 #1ambackup

2024-05-06