2023-11-09 140 瀏覽
【觀塘區】【Lassana Coffee】過開嚟九龍灣,梗係想試啲呢頭嘅打工仔食嘅嘢,大家都知我份人幾咁貼地㗎啦。咁見到呢間西餐都幾似樣,價錢又唔貴,就走入去試吓佢。我去嘅時候咁啱仲係 lunch time,就試吓佢哋啲午餐,唔好諗,一於就試最貴嗰個。講緊嘅係 $88 嘅「蒜香松葉蟹肉意粉」,食落同其他餐廳唔同,佢哋一啲都唔膩,好清爽,蟹味都出,幾好味。跟餐我飲凍嘅「水果茶」,甜甜哋幾清新,不過記住攪匀個底先飲,同埋要少甜就要事先同侍應講,可以控制。食緊先知佢呢度最出名係啲沙律,咁我作為一具八卦精又想試吓喎,試 $48 嘅「細沙律」,可以揀三款,我揀咗凱撒沙律、尼斯沙律同車厘茄煙肉沙律,都好好食喎,冇講錯呀。另外再加 $10 飲「蕃茄湯」,好濃,係好飲嘅。有位朋友凱蒂妹無啦啦話有興趣 join 喎,我梗係好,面對靚女嘅話我份人係比較易話為嘅。我哋試咗各 $25 嘅「英式鬆餅」、「伯爵茶英式鬆餅」同埋各 $46 嘅「意大利芝士蛋糕」同「藍莓芝士蛋糕」,我哋都覺得幾好食。咁作為一個悠閒嘅下午茶,嘢飲係唔少得嘅。我試 $38 嘅「紅菜頭蜜糖鮮奶」,好得意,甜甜哋幾正。而凱蒂妹試 $34 嘅「

咁作為一個悠閒嘅下午茶,嘢飲係唔少得嘅。我試 $38 嘅「紅菜頭蜜糖鮮奶」,好得意,甜甜哋幾正。而凱蒂妹試 $34 嘅「鮮奶咖啡」,咖啡師仲特登拉咗佢個名落去,好有心思,幫我氹到佢鬼咁開心,今次完全冇揀錯地方呀。。。

(地址:九龍灣常悅道11號Centre Parc1樓大堂)

@lassana_kowloonbay

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am觀塘區 #九龍灣 #LassanaCoffee #蒜香松葉蟹肉意粉 #水果茶 #細沙律 #凱撒沙律 #尼斯沙律 #車厘茄煙肉沙律 #蕃茄湯 #cake #coffee #scone #dessert #紅菜頭蜜糖鮮奶 #鮮奶咖啡 #英式鬆餅 #伯爵茶英式鬆餅 #意大利芝士蛋糕 #藍莓芝士蛋糕 #1am1197 #1ambackup
  • 蒜香松葉蟹肉意粉
  • 英式鬆餅