2024-06-01
美極真係由細食到大,今次聯乘「姚姚酸菜魚」推出期間限定 — 美極®️鮮辣汁麻辣香鍋及豪吉®️藤椒油麻辣燙,兩款產品都均為期間限定😆🤟🏻先講麻辣豚香鍋,我哋揀咗豚肉香鍋,主角豬腩片塊塊都好大片👍 酥肉係重慶流行一種小吃,用豬肉裹上澱粉油炸而成,呢度既酥肉條條都好大條,絕對冇偷工減料!鮮豆皮、椰菜花、薯角,呢三個配菜絕對係呢一盤香鍋既精粹,全部都經過「美極®️鮮辣汁」爆炒,超級入味🙌🏼!姚姚秘製經典麻辣燙,我揀咗清新藤椒湯「豪吉®️藤椒油」佢嘅辣味係慢慢滲透出嚟,有少少漸進式嘅感受,一大盤麻辣燙樣樣都好足料,同埋擺盤都超級靚😆首先要講下大蝦,係有彈牙既感覺,鱸魚片非常滑嫰,最愛嘅萵筍片比左超多!個餐仲包咗一杯飲品,同埋三色冰粉,我就加咗錢升級做手打檸檬茶😆另外喺度見到我嘅最愛 — 北京烤鴨,咁就嗱嗱聲嗌返半隻嘆吓😄 估唔到佢仲包咗川味鴨架,實行一鴨兩食🦆✣ 麻辣豚香鍋 (豬腩片、重慶酥肉、鮮豆皮、椰菜花、薯角)$198✣ 姚姚秘製經典麻辣燙 $88- 清新藤椒湯- 寬薯粉條- 巴掌肥牛- 大蝦- 鱸魚片- 萵筍片- 蓮藕片- 千葉豆腐解辣奇兵、三色冰粉+$29 加配特飲✣ 北京烤鴨(半隻)$188
✣ 姚姚秘製經典麻辣燙 $88
- 清新藤椒湯