2025-02-28 0 瀏覽
「Sick Burger」係一間出名飲奶昔嘅漢堡包店🍔 間舖頭仲自稱「搖奶聖手」🤔由馬鞍山開到銅鑼灣,真係有兩度扳手😏嚟到呢度,第一件事唔係望漢堡包,係望吓有咩奶昔選擇😛我同老公就各自揀咗雲呢拿、芋頭奶昔。我鍾意「芋頭奶昔」多過雲呢拿奶昔,覺得「芋頭奶昔」層次比較豐富,用咗香港風味既「維他奶」做奶底,仲加港式盒裝豆腐花、芋圓做配料🤫冇直接用牛奶,感覺上輕盈咗唔少👍「撚手牛肉漢堡」同「招牌牛肉漢堡」,望落分別唔係好大,最主要「撚手牛肉漢堡」係多咗燶邊煎蛋、大塊煙肉😛撚手牛肉漢堡就留咗俾老公,我自己就試咗「招牌牛肉漢堡」,見到師傅將牛肉即叫即煎,上枱仲係熱辣辣,好彩佢俾咗漢堡包紙托,牛肉汁多到流出嚟🤤小食我哋揀咗「金沙黃紫菜薯條」、「黑啤蔥油洋蔥圈 」,兩者比較,比較喜歡薯條,主要係鹹蛋黃出哂沙,將薯條加入鹹蛋黃翻炒,再加埋蛋黃醬食,呢件事超級邪惡😈冇理由唔揀佢!✦ 撚手牛肉漢堡|單層 $93▸ 金沙黃紫菜薯條 +$42▸ 雲呢拿奶昔+$48✦ 招牌牛肉漢堡|單層 $73▸ 黑啤蔥油洋蔥圈 +$34▸ 芋頭奶昔 +$48

✦ 撚手牛肉漢堡|單層 $93
▸ 金沙黃紫菜薯條 +$42