天氣凍,又有藉口食熱氣野🔥😚最近同朋友去左位於長沙灣既【會長之家烤肉】‼️呢度既裝修仿效左韓國七十年代會長之家🇰🇷牆上掛滿藝術畫作,擺設上亦花左唔少心思!成間餐廳充滿韓式復古風格,有滿滿既華麗感🤎我同朋友叫左個二人套餐👥另外再散叫多幾碟菜式,好夠飽🤣✿ ✿ ✿ 會長招牌套餐(2人) $498 ✿ ✿ ✿ 我地有選擇困難症,所以揀左呢個招牌二人套餐😚食物款式夠多,性價比高😋❥ 韓式小菜店員先送上韓式小菜,有泡菜、茄子、酸菜等等,辣辣地,開胃又惹味😋🔥❥ 韓式醬汁牛五花用韓式醬汁醃製過,脂肪豐腴,味道濃郁,好香口🥰燒完唔洗點醬都好夠味😚可以考慮用生菜包住黎食🥬減輕油膩感~❥ M6和牛臀肉肉質軟腍,肉汁豐富!油脂分佈平均🥩❥ 美國極佳牛頸脊脂肪較少,油花好靚!肉質鮮嫩爽滑,牛肉味濃郁~❥ 西班牙豬肋條豬肉質地細緻,脂肪比例平均,口感軟嫩有嚼勁🤣❥ 特級豬頸肉肉汁豐富,咬落口肉質爽彈!燒完帶有焦香感,唔錯👍🏻❥ 阿根廷珍寶紅蝦大大隻紅蝦,新鮮多肉,食落爽口彈牙😋另外仲有唔少蝦膏,啜晒d蝦膏好滿足🥰❥ 奶油桃桃烏龍茶奶油感重,飲落唔會好heavy,又唔會太甜😇啖啖既桃香🍑❥ 霸王水果茶水果茶超
天氣凍,又有藉口食熱氣野🔥😚
最近同朋友去左位於長沙灣既【會長之家烤肉】‼️
呢度既裝修仿效左韓國七十年代會長之家🇰🇷

我同朋友叫左個二人套餐👥另外再散叫多幾碟菜式,好夠飽🤣

✿ ✿ ✿ 會長招牌套餐(2人) $498 ✿ ✿ ✿

❥ 韓式小菜

❥ 韓式醬汁牛五花

❥ M6和牛臀肉
肉質軟腍,肉汁豐富!油脂分佈平均🥩

❥ 美國極佳牛頸脊
脂肪較少,油花好靚!肉質鮮嫩爽滑,牛肉味濃郁~

❥ 西班牙豬肋條
豬肉質地細緻,脂肪比例平均,口感軟嫩有嚼勁🤣

❥ 特級豬頸肉
肉汁豐富,咬落口肉質爽彈!
燒完帶有焦香感,唔錯👍🏻

❥ 阿根廷珍寶紅蝦
大大隻紅蝦,新鮮多肉,食落爽口彈牙😋
另外仲有唔少蝦膏,啜晒d蝦膏好滿足🥰

❥ 奶油桃桃烏龍茶
奶油感重,飲落唔會好heavy,又唔會太甜😇啖啖既桃香🍑

❥ 霸王水果茶
水果茶超大杯🍹‼️有微微既茶香,配上啖啖果肉😍整體味道清甜,解渴一流!食韓燒好需要飲野,呢杯好似飲極都唔完咁,好正☺️

以下都係我地散叫既食物~

❥ 美國牛舌芯 $78
共有4片牛舌芯,好高質!
牛味香濃,食落有爽彈既口感,超好味🤤

❥ 雜菌拼盤 $38
有好多唔同大小種類既菇類,燒起上黎好juicy爆汁💦食得肉多好需要燒返菇類食物中和一下,減減膩😝

❥ 紅豆鯛魚燒 $48
口感好鬆軟,裡面充滿紅豆餡料🫘
適合用黎做最後既甜品💕
2024-01-17