餐廳: 海港酒家
資訊:

近幾年好興晚市喺酒家食長腳蟹,而我同屋企人都好鍾意去海港食清蒸長腳蟹,因為食過翻尋味,實在太鮮甜啦!😋🔹 阿拉斯加長腳蟹🦀每次同屋企人食多數會叫4至5斤嘅長腳蟹,每次見到成隻巨蟹放上枱都會哇一聲!不過今次蟹頭嘅膏有少少苦,但係蟹肉身都依然係咁正!蟹殼用較剪好易剪開,入面嘅肉係好厚身,好鮮甜!喜歡食蟹嘅朋友一定要試下~當然如果唔食蟹嘅朋友都有其他小菜食😜🔹 鹽燒八頭燒鮑魚鮑魚燒得好香口,外層帶點香脆,但唔會燒得過火導致乾身,仲keep到鮑魚香味,有嚼勁唔會太韌。🔹 蒜蓉粉絲蒸元貝元貝肉豐腴肥美,入口好彈牙有質感,蒜蓉都炒得好香口,粉絲偏硬,淋身啲會更完美。🔹 黃金奶油海鮮豆腐呢道菜好特別!係鹹蛋黃豆腐再加海鮮配料!海鮮份量唔吝嗇,有大蝦、帶子、鮮魷片。而且鹹蛋好足料,醬汁好夠,仲有好多鹹蛋粒,好邪惡😋📍海港酒家粉嶺聯和墟和滿街8號帝庭軒購物商場1樓34號舖..環境分數:8/10食物分數:8/10Encore分數:8/10

🔹 阿拉斯加長腳蟹🦀

當然如果唔食蟹嘅朋友都有其他小菜食😜