最近有個Event喺荃灣西嗰邊💪🏻,收工就打算喺附近搵啲嘢食😋,發現有一間主要以豆乳為主題嘅創意小食店 - 豆乳狂迷🥰,小食店將傳統嘅豆漿配合多種元素,去製作出唔同口味豆乳飲品及甜品!吸引左唔少人去試🥛🥛小店除咗買豆乳產品之外,仲有雪糕🍦、芋圓🍡、豆製小食同栥飯🍙,而每隔一段時間都會出期間限定小食/甜品!小店嘅設計風格主要以淺木為主,再配埋綠色植物,成個感覺就好似身處喺大自然中,感覺悠閒又舒適👍🏻⭐️ 鮮芋泥豆乳 Soy Milk With Taro 「鮮芋泥豆乳」豆味十分濃郁,同時依到啖啖芋泥😋👍🏻而且唔會好甜,好好飲👍🏻好滿足。⭐️ 狂人粢飯 Sticky Rice Roll 外層係軟軟嘅糯米飯,裏面係脆卜卜的油炸鬼,加上榨菜同肉鬆,食落去口感豐富⭐️ 牛油果鰻魚玉子粢飯 大大個粢飯,外層是軟軟的糯米飯,而入面就有牛油果鰻魚、玉子、青瓜絲及肉鬆做餡料⭐️ 冬日暖薯-薑薯之選 以薑汁做底,再加入蕃薯、桃膠、小丸子、芋圓,超級足料又養身,每一啖都食到桃膠👍🏻⭐️ 和風七味脆皮木棉豆腐 Fried Salt And Pepper Tofu 即叫即整新鮮熱辣外脆內軟嘅炸豆腐,木棉豆腐比香港街市買嘅滑

⭐️ 鮮芋泥豆乳 Soy Milk With Taro
狂人粢飯

⭐️ 狂人粢飯 Sticky Rice Roll

牛油果鰻魚玉子粢飯

⭐️ 牛油果鰻魚玉子粢飯

⭐️ 冬日暖薯-薑薯之選

和風七味脆皮木棉豆腐

即叫即整新鮮熱辣外脆內軟嘅炸豆腐,木棉豆腐比香港街市買嘅滑豆腐滑身少少,濃郁七味粉配上脆皮豆腐,超惹味😋❤️

鮮芋泥豆乳
狂人粢飯