一直想試嘅餐廳終於係將軍澳開分店啦新開果排經常大排長龍我哋反正住附近,更係等多一排先去試餐廳位置係正戲院上一層,一上電梯右邊就係位置算隱蔽,隱蔽到舊鋪係咩我都冇印象 最鍾意欣賞餐廳嘅裝潢,我未去過其他分店但將軍澳呢間係超級大,大到可以劃分幾個𝑎𝑟𝑒𝑎每個𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑑 𝑠𝑡𝑦𝑙𝑒都好唔同,各有特色 我哋坐呢個𝑎𝑒𝑟𝑎比較𝑔𝑟𝑎𝑛𝑑梳化好大好舒服,兩個人坐一邊都綽綽有餘最正係呢幅畫,仔細一睇原來係𝑆𝑡𝑎𝑟 𝑊𝑎𝑟𝑠 啲碟同凳都好靚🤩 枱與枱之間都算闊落 藍芝士蘋果薄餅係呢度嘅名物,一定要試我都係衝住藍芝士蘋果薄餅而嚟果然名不虛傳,真係好特別、好好食一啲都唔漏,因為啲蘋果仲有少少清新同𝑗𝑢𝑖𝑐𝑦 呢到嘅炸魷魚係我食過最好食嘅一食落去有𝑏𝑙𝑖𝑛𝑔 𝑏𝑙𝑖𝑛𝑔嘅感覺唔識形容,嚟試吓就知 蕃茄芝士焗肉丸就有啲普通勝在夠多芝士,有拉絲效果 忌廉蟹肉大通粉都幾多忌廉汁,唔會有啲通粉蘸唔到汁 𝐺𝑜𝑙𝑑𝑒𝑛 𝐿𝑎𝑔𝑒𝑟 做緊𝑝𝑟𝑜𝑚𝑜 $𝟻𝟶 𝑆𝑡𝑜𝑛𝑒 𝐵𝑢𝑜𝑛𝑎𝑣𝑒𝑧𝑎 𝑀𝑒𝑥𝑖𝑐𝑎𝑛 𝐿𝑎𝑔𝑒𝑟 𝟺.𝟻%,因為我哋坐得比較近雪櫃,老公見到個樽巧打耳就叫咗枝嚟試如果想慶祝
一直想試嘅餐廳終於係將軍澳開分店啦
新開果排經常大排長龍
我哋反正住附近,更係等多一排先去試
餐廳位置係正戲院上一層,一上電梯右邊就係
位置算隱蔽,隱蔽到舊鋪係咩我都冇印象

最鍾意欣賞餐廳嘅裝潢,我未去過其他分店
但將軍澳呢間係超級大,大到可以劃分幾個𝑎𝑟𝑒𝑎
每個𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑑 𝑠𝑡𝑦𝑙𝑒都好唔同,各有特色

我哋坐呢個𝑎𝑒𝑟𝑎比較𝑔𝑟𝑎𝑛𝑑
梳化好大好舒服,兩個人坐一邊都綽綽有餘
最正係呢幅畫,仔細一睇原來係𝑆𝑡𝑎𝑟 𝑊𝑎𝑟𝑠

啲碟同凳都好靚🤩 枱與枱之間都算闊落

藍芝士蘋果薄餅係呢度嘅名物,一定要試
我都係衝住藍芝士蘋果薄餅而嚟
果然名不虛傳,真係好特別、好好食
一啲都唔漏,因為啲蘋果仲有少少清新同𝑗𝑢𝑖𝑐𝑦

藍芝士蘋果薄餅

呢到嘅炸魷魚係我食過最好食嘅
一食落去有𝑏𝑙𝑖𝑛𝑔 𝑏𝑙𝑖𝑛𝑔嘅感覺
唔識形容,嚟試吓就知

炸魷魚

蕃茄芝士焗肉丸就有啲普通
勝在夠多芝士,有拉絲效果

蕃茄芝士焗肉丸

忌廉蟹肉大通粉都幾多忌廉汁,唔會有啲通粉蘸唔到汁

忌廉蟹肉大通粉

𝐺𝑜𝑙𝑑𝑒𝑛 𝐿𝑎𝑔𝑒𝑟 做緊𝑝𝑟𝑜𝑚𝑜 $𝟻𝟶

𝐺𝑜𝑙𝑑𝑒𝑛 𝐿𝑎𝑔𝑒𝑟

如果想慶祝生日嘅朋友,可以嚟呢到,餐廳會播生日歌,全場都會知道有人生日,氣氛幾好咖🤩
藍芝士蘋果薄餅
炸魷魚