💕 🩷 【 𝑯𝒂𝒌𝒖𝒏𝒂 𝑴𝒂𝒕𝒂𝒕𝒂 】 🩷 💕⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄最近喺關注組睇到一間討論度頗高嘅西餐廳,呢日同朋友喺附近體育館打完波,就專程過嚟試吓😏一行7人坐低食個lunch,環境走日式木系風格,氣氛悠閒🍂🌾 價錢都幾抵,全部唔超過$70,仲全日免加一服務費👍🏻食物選擇基本上一張Menu睇晒,A-E餐🔖 主食有意粉、不同肉類及健康之選椰菜花飯等,另可配搭白米飯、薯蓉或沙律等🍚🥩🥗 感覺出奇地健康,營養均衡😊我哋每個餐都試勻晒,完全感覺得到食物係用心製作:意粉濃郁美味,肉類軟腍又夠入味🧡 最驚喜係「海膽芝士米形意大利麵」,海膽醬汁勁鮮美;仲有「低溫慢煮雞胸」意外地嫩滑💕加$3就可以揀埋飲品,完全係性價比之選😄可能店家人手唔夠,所以用上即棄紙碟,令賣相打了折扣❤️‍🩹 食物份量亦建議可稍微增加一點(大食嘅男仔可能會唔夠飽)🫣但總體來說食物質素唔錯,真係值得各位街坊一試🫰🏻⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄▪️◾️𝐒𝐄𝐓 𝐋𝐔𝐍𝐂𝐇精選午餐◾️▪️✨香濃番茄奶油瑪穌里拉芝士米形意大利麵•香烤青衣魚柳(雜菜沙律) $64✨日式醬油慢煮牛面頰肉•雜菜沙律 $66意粉或白米飯或
💕 🩷 【 𝑯𝒂𝒌𝒖𝒏𝒂 𝑴𝒂𝒕𝒂𝒕𝒂 】 🩷 💕

⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

▪️◾️𝐒𝐄𝐓 𝐋𝐔𝐍𝐂𝐇精選午餐◾️▪️

✨日式醬油慢煮牛面頰肉•雜菜沙律 $66
意粉或白米飯或香滑薯蓉

✨法式低溫慢煮雞胸伴車打芝士•黑松露椰菜花飯(低卡蒟蒻麵沙律) $65

✨法式油封鴨腿•燒汁(香滑薯蓉•雜菜沙律) $65

▪️◾️𝐓𝐨𝐝𝐚𝐲’𝐬 𝐒𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥◾️▪️

✨海膽芝士米形意大利麵•香烤青衣魚柳(雜菜沙律) $70

✨明太子芝士米形意大利麵•香烤青衣魚柳(雜菜沙律) $80

+$3自選以下各款飲品:
🍋凍鮮檸檬茶 / ☕️凍即磨咖啡

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

📍地址:Hakuna Matata (紅磡)
紅磡馬頭圍道35號隆基大廈D座地下48號舖
2024-07-27