身為居酒屋,呢間好光猛,唔似平時好暗嘅居酒屋,淨係食晚餐都幾舒服。如果主力想飲酒,燈光咁勁又好似冇咩feel。環境好闊落,都算坐得幾舒服,用手機落單都算方便。💡芥末八爪魚 $68生八爪魚都幾新鮮,芥末調味比較重,我都一度覺得有少少攻鼻,但都算唔錯。作為前菜都真係好開胃,不過有部份都用沙律菜充到望落多一啲咁。💡香蒜牛柳粒 $68雖然牛肉份量比較少,視覺上因為有啲切得差唔多大細嘅菇干擾,但又真係醃得夠入味,同肉質都好腍,確實係唔錯嘅。😝💡煙肉荔枝卷 $38睇到呢個組合就想試試,出面係充滿油香嘅煙肉,咬落荔枝肉滲出果汁,甜鹹之間又幾夾!💡汁燒大魷魚 $82味道算係唔錯,都唔會好似橡皮,不過都係份量問題……「大」魷魚就真係唔算大了,雖然我明燒完會縮水,但都真係比想像中細。💡黑松露炒烏冬 $58見到唔少食評推薦,本來都唔想揀但決定試一試,一隻碟仔咁多,黑松露味好香。果然有驚喜😍,烏冬有夠味,黑松露帶起晒,烏冬又唔會太膩。💡京蔥牛舌飯 $52冇影到相,因為上枱時有少少太驚嚇。牛舌切到短過手指尾,薄薄一片,原來冇寫厚切牛舌真係可以好薄呀......本身個碗都唔大,又唔算多牛舌,叫得呢個都係因為想飽肚

💡芥末八爪魚 $68

💡香蒜牛柳粒 $68

💡煙肉荔枝卷 $38

💡汁燒大魷魚 $82

💡黑松露炒烏冬 $58

💡京蔥牛舌飯 $52
冇影到相,因為上枱時有少少太驚嚇。牛舌切到短過手指尾,薄薄一片,原來冇寫厚切牛舌真係可以好薄呀......本身個碗都唔大,又唔算多牛舌,叫得呢個都係因為想飽肚少少,點知個碗好多沙律菜填位。呢個真心有少少失望。

💡芝士蟹肉玉子燒 $78
玉子燒78蚊都算幾奢侈,不過都真係大大件呀~食落蟹味唔太出,不過我本身對玉子燒又麻麻地,所以食咗少少就冇食。🍳

💡荔枝燒酌 $48
飲落有少少失望,可能太多冰,味道有啲淡。荔枝味係失蹤人口,唔係好覺,好在燒酒底唔算太辣飲。

食得串燒都知份量少價錢高,畢竟要一串串咁燒都要心機,但連其他菜式都成日見到用沙律菜填位係有少少失望……不過味道上係真心讚嘅,希望之後調整吓份量,等客人冇咁大落差。😭
2023-02-24