2023-09-18
原來荃灣百悅坊都幾多嘢食 今次試下16樓嘅大紅袍 餐廳位置好闊落 好適合一班朋友或者一家人來聚餐 姐姐話五、六、日開到凌晨兩點 啱曬週末聚會 ✿ 金屋藏嬌 ✿[$228]湯底好足料 有半隻雞 花膠 同冬瓜 姐姐會剪開啲雞煮 煮完可以飲左湯先 平時叫開麻辣湯底 今次叫哩個感覺養生啲 兩個人齋食湯料都夠飽🤣 多啲人share仲開心✿ 椒鹽粟米 ✿[$58] 椒鹽粟米超好食 非常惹味 炒得好香 配飯食一流 而且鑊氣好足 十分滿意依道菜 一定要叫‼️‼️✿ 頂級安格斯牛頸脊 ✿[$278]肉質鮮嫩 色澤新鮮 唔會有雪味 而且食落口非常香 一啲都唔柴 份量都好足👍🏻✿ 滑牛肉 ✿[$118]滑牛肉要撈埋啲蛋一齊唰 好嫩滑 唔好睇佢細細碟 份量都好足✿ 芝士獅子狗 ✿[$34半份]芝士獅子狗係爆漿嘎 好正 不過食果陣要小心啲 我差啲辣親😵✿ 澳洲和牛丸 ✿[$49半份]和牛丸食落去好多汁 貴少少係有原因嘎 值得大家去試 ✿ 自製炸魚皮 拼 新鮮炸腐皮(炸響鈴) ✿[$60]魚皮炸得好酥脆 而且調過味 吃唔停 就咁食已經好正🤤 響鈴好大片 哩兩樣打邊爐必點👍🏻地址➸荃灣川龍街118號百悅坊16樓★好食指
✿ 金屋藏嬌 ✿[$228]
✿ 椒鹽粟米 ✿[$58]