2023-09-02
🌊🦀【 蟹仙海鮮蒸氣鍋 】🦀🌊⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄鍾意食海鮮嘅朋友都一定會聽過「蟹仙」,老闆係做海鮮批發,所以總能以較相宜嘅價錢提供各類新鮮海產🦪💕而且店家有個宗旨——「不時不食」,只會供應當季最新鮮肥美嘅海鮮,所以真係唔需要擔心食材質量😌 單純用蒸的烹調方法,已經非常美味😋❣️以下呢幾款海鮮本人重點推介😍🙌🏻:✨ 青蟹來自菲律賓、越南,好彩遇到一隻正值換殼階段的,係最肥美嘅狀態,爆晒膏,好震撼!😍✨ 太平洋饅頭蟹饅頭蟹外型特別,似石頭,有大自然嘅保護色🪨 佢地喜歡躲在深海嘅石隙,肉質滑d,有鮮甜濃郁海水味,係季節性嘅蟹😊✨ 野生大赤蝦屬刺身蝦質素,可生食👍🏻 蒸熟後就更加鮮甜,肉質偏腍。店員亦窩心提醒:食嘅時候要小心條腸有沙,但我就食唔到有沙😁✨加拿大黃金翡翠螺非常肥美,勁粗身!✨韓國斧山珍珠蠔呢款蠔體型唔算好大,但蠔味濃郁,鮮!⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄🏆【尊貴海鮮套餐】🏆🔥每位$419 (原價$898)優惠高達5折起‼️(新蒲崗店及九龍城店適用)🦀罕有藻食綠膏蟹/野生膏仔蟹/青蟹🐡太平洋饅頭蟹/深海石班一夜干 🦞野生琵琶龍蝦/澳洲青年龍蝦🐚台灣九孔鮑魚
⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄
以下呢幾款海鮮本人重點推介😍🙌🏻:
✨ 青蟹
✨ 太平洋饅頭蟹
✨ 野生大赤蝦
✨加拿大黃金翡翠螺
非常肥美,勁粗身!
✨韓國斧山珍珠蠔
呢款蠔體型唔算好大,但蠔味濃郁,鮮!
⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄
🏆【尊貴海鮮套餐】🏆
🔥每位$419 (原價$898)優惠高達5折起‼️
(新蒲崗店及九龍城店適用)
🦀罕有藻食綠膏蟹/野生膏仔蟹/青蟹
🐡太平洋饅頭蟹/深海石班一夜干
🦞野生琵琶龍蝦/澳洲青年龍蝦
🐚台灣九孔鮑魚
🦐野生大赤蝦
🐙大西洋野生青口/紐西蘭刀具蚌/野生深海白刀貝(其中2款)
🦑紐西蘭月亮貝/加拿大黃金翡翠螺
🦪韓國斧山珍珠蠔
🥬有機蔬菜籃
🥥甜品:椰汁雪燕
▪️海鮮每日新鮮到港,以當日時令海鮮作準,如有更改,恕不另行通知。
▪️四位或以上可預約中午時段。
▪️最低消費為每位一份海鮮套餐。
▪️星期五、六、日,公眾假期及前夕需加$28/位。
▪️另收加一服務費,粥底及醬油費$15/位。
⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄
⋄