【🌺Apinara |🇹🇭泰式輕鬆米芝蓮午餐🫧】想感受一下泰國滋味🥰係PP太古廣場就可以了。Apinara Thai Cuisine and Bar係泰國米芝蓮推介的著名食店Nara旗下嘅概念品牌店,午餐幾多選擇,睇吓我食咗咩先!..🍄泰式雞肉炒金邊粉金邊粉夠香,又唔油膩,唧幾滴青檸汁,香味更立體,味道啱香港人口味。..🍄泰式滷水豬手配白飯豬手做得非常之唔錯,入味之餘仲燉得好軟腍腍,骨膠原爆發,酸菜好好味,伴碟份量再多少少就更好啦,溫泉蛋撈埋滷水汁再撈飯,立即胃部啟動!..🍄冬蔭功冬蔭功嘅功其實是蝦嘅意思,蝦肉質非常之彈牙甜美,湯底又夠濃又酸,醒胃又唔算好辣。..🍄泰式椰汁雞湯清甜帶酸,幾香嘅椰汁味仲有粒粒滑雞肉,我好鍾意❤️..🍄沙律甜品及飲品每個餐都有跟沙律和甜品,沙律份量十足,襯埋泰式沙律汁,好惹味。是日甜品係西米露,有少少粟米粒,幾得意又唔太甜。🌷Apinara Thai Cuisine and Bar📍香港金鐘道 88 號太古廣場 2 樓 205 號舖#金鐘美食 #太古廣場 #apinara #thaifoodhk #thaifood #hongkong #lunch #pp
【🌺Apinara |🇹🇭泰式輕鬆米芝蓮午餐🫧】

🍄泰式雞肉炒金邊粉

🍄泰式滷水豬手配白飯

🍄冬蔭功

🍄泰式椰汁雞湯
清甜帶酸,幾香嘅椰汁味仲有粒粒滑雞肉,我好鍾意❤️

🍄沙律甜品及飲品

🌷Apinara Thai Cuisine and Bar
📍香港金鐘道 88 號太古廣場 2 樓 205 號舖

#金鐘美食 #太古廣場 #apinara #thaifoodhk #thaifood #hongkong #lunch #pp #好食 #米芝蓮推介 #泰菜
2024-05-19
  • 泰式椰子雞湯