無肉不歡,唔代表同食素有衝突㗎!🤔作為食肉獸嘅我大鄉里地發現😀原來素食餐廳嘅食物係可以好豐富㗎!😍今次去朋友開嘅素食Cafe -Sofia 素菲亞,環境舒服而且食物有好多選擇!急不及待要大大力推介一下❤️🌟平時少食牛嘅我,今次點了朋友推介嘅呢款即叫即焗嘅Impossibe 素食威靈頓($238)。當佢一上枱時已經超興奮了!外層鮮黃色嘅酥皮焗得香噴噴!影相影到我流晒口水🤤內裡厚實嘅植物牛肉🐮真係超Juicy!😍0膽固醇嘅植物牛肉仲蘊含豐富嘅蛋白質同營養添啊! 聽落都健康咗😂另外入面仲有素煙肉同大大舊冬菇,口感超豐富🎉!平時食開牛嘅朋友,嚟到一定要試呀!🌟黑松露野菌闊條麵($118)幾重黑松露味!個醬汁唔會太膩仲幾creamy!而且賣相唔錯仲好多菇菇tim呀!🍹飲品方面叫咗無花果綠茶同藍天菠蘿梳打,顏色賣相不錯!不過飲開無糖嘅我唔記得少甜😌同埋舊檸檬好曳曳,成日喺我打卡嘅時候跌落嚟😂🤣🍰椰子朱古力撻嘅椰子味都幾重! 但拎出嚟嘅時間好似有點太冰了😅有點硬另一推介嘅重點係佢地嘅性價比真係好高👍🏻, lunch set 都係$98~$148 不等, 但有齊餐湯、沙律、主菜、飲品😍!真係幾划算,而且

impossible  素食威靈頓

黑松露野菌闊條麵

椰子朱古力撻

另一推介嘅重點係佢地嘅性價比真係好高👍🏻, lunch set 都係$98~$148 不等, 但有齊餐湯、沙律、主菜、飲品😍!真係幾划算,而且環境簡單舒適!💯假日下午茶時間去都唔會太多人👍🏻仲可以慢慢吹水打卡添呀😂我見到佢個農夫包都係極吸引、超邪惡🤤!下次嚟一定會食埋佢😍
2021-11-13
下午茶