2018-10-20 252 瀏覽
本身同朋友諗住去太安樓掃街,無意中見到呢間餐廳好多人等位,於是我地又去八下啦,原來係食台式小火鍋,一人套餐包括鍋物,主食同特飲,只係$72咋,見咁抵即時同朋友轉食呢個啦😊。。。。。。。。。。。。。。。。麻辣三杯雞小火鍋(台灣麻辣湯,雞脾肉,Q彈正方形魚腐,美國肥牛,玉子豆腐,包心菜,蕃茄,粟米,金菇,紫洋蔥,台灣腸)▸我地嗌左少辣,所以個湯底唔算話好辣,同埋辣得黎帶少少甜,好夠味👍🏻 雞脾肉都幾大件同幾滑,而其他配料都唔錯😋。。。。。。。。。。。。。。。。沙茶牛肉小火鍋(台灣沙茶湯,沙茶牛肉片,Q彈正方形魚腐,玉子豆腐,包心菜,蕃茄,粟米,金菇,紫洋蔥,長豆卜,台灣腸)▸相比起麻辣個款,味道無咁濃,如果濃啲會更好,沙茶牛肉片都幾滑,而個魚腐都好味😋。。。。。。。。。。。。。。。。跟餐可以配米線,手工拉麵,米粉,公仔麵同白飯😊 另外唔夠飽仲可以追加配料添,整體來說性價比很高
麻辣三杯雞小火鍋
沙茶牛肉小火鍋