2019-01-17 151 瀏覽
今晚叔又獨自搵食,黎左呢間充滿意國風情嘅餐廳,最啱過一個寧靜又有品味嘅一晚。餐牌選擇唔算好多,但每個都滲透出濃郁傳統意大利菜嘅特色。揀好左食物,就送上餐包,係軟熟嘅小麥包,最正宗當然係點香濃嘅 olive oil 同意大利黑醋啦。頭盤揀左香煎北海道帶子,配薑汁蘋果蓉汁同青蘋果沙律,帶子好厚肉,輕輕煎香左2面,口感一流,薑加蘋果汁嘅配搭好清新,又帶點香甜,配搭青蘋果沙律,加入清爽嘅感覺,整個配搭都好開胃。慢煮鱸魚配橄欖醬,苦白菜同檸檬汁,苦白菜原來唔會苦嘅,幼幼滑滑嘅口感,鱸魚好新鮮,唔腥,配橄欖醬,味道香淳。甜品來一客 tiramisu, 好幼滑,餅底浸滿香甜咖啡酒,唔會太甜,味道剛剛好。店內環境氣氛好舒服,服務貼心,係好好嘅一次用餐體驗,值得一讚。

餐牌選擇唔算好多,但每個都滲透出濃郁傳統意大利菜嘅特色。