2021-02-02 1196 瀏覽
今日咁啱喺紅磡附近攞嘢,完成任務後,好似日劇<孤獨的美食家>咁,突然好想食鰻魚飯!見到花火和食有鰻魚飯,就入去食硬佢🤪打開menu,見到有三款唔同價錢嘅鰻魚飯!我諗咗一陣,就揀咗👉🏻原條!京都風蒲燒鰻魚定食!定食已經包埋味噌湯、飯、炸物、前菜同飲品!我仲加咗兩件可樂餅,分別係紫芋甘栗味同牛肉味!🤩原條!京都風蒲燒鰻魚定食原條!係原條!真係好大條嘅鰻魚!鰻魚油脂飽滿,又夠軟身!入口無耐就即溶,好正呀😋鰻魚味夠濃!但如果少啲鰻魚汁嘅話,味道會再完美啲!碟上有啲蛋絲同紫菜碎,送飯一流😍珍珠飯上加咗啲味素,單食已經好開胃!不過配鰻魚飯味道好似多咗啲!但點都好,整睇嚟講都好好食!大🈵足😋😋😋😋😋至於跟定食嘅炸物分別有日本芝士魚餅同芝士魚豆腐!日本芝士魚餅口感比較煙韌!芝士魚豆腐口感比較腍,兩款咬到中間原來有一層芝士夾心,正👍🏻🐮牛肉可樂餅牛肉溝薯蓉嘅可樂餅,炸得好脆口!食入口仲有啲隱約嘅洋蔥香味,齋食呢個可樂餅已經好開心😃勁好食😋🍠紫芋甘栗可樂餅🌰可樂餅中間有粒栗子肉,食落香甜,當飯後甜品一流😍

可樂餅
我仲加咗兩件可樂餅,分別係紫芋甘栗味同牛肉味!

🤩原條!京都風蒲燒鰻魚定食
原條!京都風燒鰻魚定食

原條!係原條!真係好大條嘅鰻魚!鰻魚油脂飽滿,又夠軟身!
原條!京都風燒鰻魚定食
碟上有啲蛋絲同紫菜碎,送飯一流😍

至於跟定食嘅炸物分別有日本芝士魚餅同芝士魚豆腐!
日本芝士魚餅口感比較煙韌!
日本芝士魚餅

芝士魚豆腐

🐮牛肉可樂餅
牛肉可樂餅

🍠紫芋甘栗可樂餅🌰
紫芋甘栗可樂餅

可樂餅中間有粒栗子肉,食落香甜,當飯後甜品一流😍
可樂餅
日本芝士魚餅