2018-03-12 359 瀏覽
今日去附近覆診, 朋友已多番介紹呢間餐廳終於有機會試試, 睇下我 D 朋友有無吹水先6點半到餐廳, 餐廳未有人, 但眼見每張檯都點起蠟燭, 心諗唔係咁邪呀, 咁早一位都無位。 結果係, 侍應哥哥問有無訂位, 我話無。跟住就開始我的一人浪漫。 侍應哥哥推介七折餐, 又抵(有5道菜)又好食, 話唔會將貨就價, 就信佢啦!吉列廣島蠔拼吉列炸蝦、的確係脆, 粉槳整得非常好, 唔會成囗粉又無成口油淋淋。黑松露磨菇湯、巧靚的心心, 黑松露味夠, 真材實料。侍應哥哥非常細心, 收湯碗時同我講, 等一陣先上主菜, 落下格先。差不多十分鐘, 侍應哥哥問, 依家可以上主菜嗎?  我眼見越來越多人, 我也不好意思阻隹人張檯。好呀上主菜, 唔該美國豬鞍扒拼黃金燒鮑魚 , 好大塊豬扒呀!  邊位少少肥膏煎得脆, 豬扒肉質好 juicy,  鮑魚焗嘅時間剛好, 唔 (un)。消滅完塊豬扒, 真係飽到頂到頸, 所以餐飲叫了熱檸水。 侍應問, 要什麼甜品, 我話仲有........真係佢所講嘅:又抵又好食。人生有個真正朋友的確好極, 無介紹錯, 呢間餐廳確好掂, 直得推介。  下次叫埋死老嚟比餞

黑松露磨菇湯、巧靚的心心, 黑松露味夠, 真材實料。

美國豬鞍扒拼黃金燒鮑魚

........真係佢所講嘅:又抵又好食。

吉列廣島蠔拼吉列炸蝦
黑松露磨菇忌廉湯