2019-12-16 38 瀏覽
最近天氣又凍番,男朋友當然要帶我食啲暖烘烘既食物啦!身位屯門牛想食雞煲除左自己煮就要出去食,位於工廠區既「冧廚」就可以食到雞煲、打邊爐、仲可以燒嘢食!只需$158咋 好值選第一種食法 - 小食係雞煲未黎之前就緊係要街一圈睇下有咩食啦!第二種食法 - 雞煲雞煲!係即叫即整,由於我個坐位係對住廚房,睇到廚師整既過程!而且廚房都非常乾淨第三種食法 - 打邊爐加高湯落雞煲,湯底亦相當濃味,另有一個雪櫃專放打邊爐既食物架!第四種食法 - 燒烤轉燒烤!食到禁上下,職員會問你轉唔轉燒烤,轉轉新意思!食物種類亦係超多!鐘意食肉亦得!蔬菜亦得!第五種食法 - 甜品唔好意為食完主食就完左,仲有甜品!豆腐花、牛奶布甸、芒果布甸等冧廚 - 雖然開係唔顯眼既位置,但我相信遲下會好多人認識,因為真係好抵食兼好好食!要經朋友介紹先知道冧廚!

第一種食法 - 小食
雞煲未黎之前就緊係要街一圈睇下有咩食啦!

第二種食法 - 雞煲

第三種食法 - 打邊爐