2022-03-31 83 瀏覽
一直都save左落wish list,琴日終於去咗試~一入到餐廳,店員都好熱情,會帶位同俾menu你睇,之後就會俾空間同時間慢慢揀食咩,完全唔洗急☺️揀好就可以同佢講落單🤑價錢方面都係同一般既cafe/餐廳都係差唔多。🤤我就嗌左All day breakfast +salmon抹茶鮮奶Hot Matcha Latte印度香料奶茶 Chai Tea LatteOrder完食物,店員會即刻去整,以上既食物同飲品,都唔需要等好耐,好快就有,而味度方便亦都非常不錯😋值得再去!All day breakfast 入面既炒蛋係最拎我印象深刻😍,入面係加左牛奶去炒,非常之香😋再加少少鹽係表面,令整個炒蛋升華左☺️牛油果既份量算多,擺放得好靚好吸引~Waffle係本身想食先會叫呢個餐,而佢真係冇拎我失望,中意食甜野嘅你可以試下,咬落去一啲都唔會硬同直,有少少外脆內軟既感覺,仲會有蜜糖係中間,拎個waffle唔會太齋🤩煙三文魚都係本人最愛,而佢唔會係冰鮮冇味個種,食得出有煙熏味,但份量方便得兩塊,個人就認為3塊先值(+$25),所以要唔要額外加就見人見智啦😉另外入面都有菇、煙肉同啲沙律菜,頭兩款都係正常發揮

🤑價錢方面都係同一般既cafe/餐廳都係差唔多。
🤤我就嗌左
All day breakfast +salmon
抹茶鮮奶Hot Matcha Latte
印度香料奶茶 Chai Tea Latte

All  day  breakfast

牛油果既份量算多,擺放得好靚好吸引~

另外入面都有菇、煙肉同啲沙律菜,頭兩款都係正常發揮,後者就係加左好少量既醋,唔會太酸,好似仲加左少少甜甜哋既醬中和左,而沙律菜食落唔會覺得苦👍

☕️🍵去到飲品方面
外觀上,Hot match latte既拉花我俾100/100真係靚既,因為店員只需要短時間就做到,成件事都幾考基本功。
味道上係幾香抹茶味,一啲都唔會好膩,牛奶有襯托抹茶既香味之外,亦將抹茶味升級

而去到印度香料奶茶,我本人就唔太好呢陣味道,佢既表面係泡加肉桂粉,我本身唔鍾意直接飲肉桂既味,再加上呢個配搭一飲落去啲粉就kick左落喉嚨,有唔舒服既感覺。另外,奶茶係好重薑味同香料再加肉桂味,同一般既奶茶非常之唔同,如果中意肉桂同薑味既朋友就可以試下,但飲開茶餐廳既奶茶又想試佢係唔係呢種既味朋友就唔建議啦!

但overall,呢個俾我既impression真係幾好,同好chill,一啲都唔會急,所以都推薦大家去既!
2022-03-11
All  day  breakfast