2017-08-08
呢間餐廳我光顧咗起碼十次,之前都不斷推介比朋友,經過今次,我唔會再黎!只係半年左右無光顧,變到非常差劣!見有優惠係9點後入座,第二位半價,就訂位。9點上到去,人流已經不及以前。以前係會有好多人等食第二輪,無人等之餘,仲要有好多吉枱。入座時,侍應話海膽沽清,當時都覺得無所謂,因為主要想試磯燒,所以照入座。明明上網見到食評有講磯燒,坐低後,無任何單張有提及,侍應都無問加唔加磯燒,直至我問侍應先講要每人加30蚊。當中包四款一次性落枱海鮮 (珍寶虎蝦,鮑魚,黃金蚌,扇貝),及幾款任叫海鮮(虎蝦,蜆,聖子)。然後侍應話聖子賣哂,心諗都仲有虎蝦同蜆,都還可以,所以決定加$30。當我同侍應確定加磯燒後,就即時點了蜆及虎蝦。侍應有幫手燒海鮮,但一個侍應走全場,其他侍應好似唔識咁,我地隻鮑魚最後燶咗。黃金蚌勁多沙,掉咗無食到。一次性落枱嘅海鮮食完,我點嘅蜆同蝦只黎咗蜆,以為漏單,再入紙。都係無黎,於是我問侍應,其實有無虎蝦,佢話賣哂,仲解釋我話加磯燒嘅時候係仲有嘅。但係我想話,我一加磯燒已經落單,如果份量係得番咁小,係咪都應該同我講聲,等我考慮一下仲加唔加錢去食呢?當場真心表現不滿,我加錢,但海鮮類只得
只係半年左右無光顧,變到非常差劣!
見有優惠係9點後入座,第二位半價,就訂位。
入座時,侍應話海膽沽清,當時都覺得無所謂,因為主要想試磯燒,所以照入座。明明上網見到食評有講磯燒,坐低後,無任何單張有提及,侍應都無問加唔加磯燒,直至我問侍應先講要每人加30蚊。當中包四款一次性落枱海鮮 (珍寶虎蝦,鮑魚,黃金蚌,扇貝),及幾款任叫海鮮(虎蝦,蜆,聖子)。然後侍應話聖子賣哂,心諗都仲有虎蝦同蜆,都還可以,所以決定加$30。當我同侍應確定加磯燒後,就即時點了蜆及虎蝦。侍應有幫手燒海鮮,但一個侍應走全場,其他侍應好似唔識咁,我地隻鮑魚最後燶咗。黃金蚌勁多沙,掉咗無食到。一次性落枱嘅海鮮食完,我點嘅蜆同蝦只黎咗蜆,以為漏單,再入紙。都係無黎,於是我問侍應,其實有無虎蝦,佢話賣哂,仲解釋我話加磯燒嘅時候係仲有嘅。但係我想話,我一加磯燒已經落單,如果份量係得番咁小,係咪都應該同我講聲,等我考慮一下仲加唔加錢去食呢?當場真心表現不滿,我加錢,但海鮮類只得蜆可以任食?講笑吧?如果沽清,都應該同我地講聲,而唔係唔出就算。最後佢俾咗兩隻珍寶虎蝦我作補償,都係預期之內。
然後我點鯖魚,點咗兩次都無,點知又係沽清,又係唔出聲。跟住送咗兩舊焗三文魚俾我地,無味,唔熱,熟唔透。
其實如果咁多野沽清,就唔好接客!我有訂位,唔係walk in 。有個老闆嘅物體過黎解釋因爲太多walk in,預貨預小咗,呢啲廢話真係唔想聽。然後話俾番9折我地同下次黎送番一板海膽俾我地。首先9折最後係無比,因為我地話唔洗,佢就真係無比。第二,無下次,所以都唔會要板海膽。
除咗好多野沽清,啲食物質素好差,唔新鮮,熱食係暖嘅,唯一好小小嘅就係天婦羅係熱辣辣嘅。
真係超級失望!
一!定!無!下!次!